Zdravje > Otrok
72 ogledov

Spomin triletnika napove učni uspeh

Matematika Profimedias
Če treniramo spomin malčkov, imajo otroci več možnosti za boljši učni uspeh.

Spomin malčkov lahko napove učni uspeh otrok v kasnejšem življenju, ugotavlja raziskava strokovnjakov s Concordia University in University Montreal, ki so jo objavili v reviji Intelligence.

V raziskavi je sodelovalo kar 1.800 malčkov starih od dve do tri leta. Strokovnjaki so ugotavljali, kako dober spomin imajo. Mlački so morali zlagati predmete glede na obliko v dve različni polji in ugotavljali vrstni red.

Strokovnjaki so ugotovli, da so bili tisti otroci, ki so bolje rešili teste, pri dvanajstih letih uspešnješi v šoli. Ne le to, ti otroci so imeli po njihovih ocenah več možnosti, da bodo nadaljevali šolanje tudi na višjih stopnjah in da ga bodo uspešno končali.

Trenirajte spomin

Po ocenah strokovnjakov lahko veliko naredimo tudi starši z raznimi igrami malčkov za izboljšanje spomina. Prepričani so, da na takšen način treniramo njihov spomin in povečamo možnosti, da bodo uspešnejši v šoli.

Za treniranje spomina naših malčkov lahko izkoristimo vsakdanje aktivnosti in pogovore. Pomembne so denimo govorne igre, ki izboljšajo otrokove verbalne sposobnosti. Vadite jih lahko tudi med vožnjo z avtomobilom, kjer nam otroci povedo pravljico, kjer se z njimi pogovarjamo o preživetem dnevu. Govorimo lahko o tem, kakšne živali živijo na kmetiji, kaj prodajajo v trgovini, ponavljamo besede tujih jezikov in podobno.

Spomin treniramo tudi na sprehodu v naravi ali po mestu, kjer otroci imenujejo okolico in spoznavajo nove predmete, rastline, živali. Z otrokom se igramo skrivalnice, se učimo pesmice, se igramo spomin, lahko se učimo igranja na glasbilo, vrtnarjenja in tako dalje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.