Zdravje > Otrok
251 ogledov

Tako se je bralec odzval na našo zgodbo

Košarka
Na našo zgodbo o materi samohranilki, ki jo je revščina pahnila v obup, se je odzval tudi prijazni bralec.

V ta namen je organiziral dobrodelni košarkaški in nogometni turnir, s katerim bi rad pomagal družinici.

"Iskreno povedano, na zgodbo sem naletel po naklučju. Vedel sem samo to, da ne želim biti več nekdo, ki se pritožuje nad situacijo v državi, brez da bi vsaj nekaj poskusil narediti, oziroma da nekomu pomagam," nam je povedal Beno Pehani.

Pravi, da ga je zgodba ganila, "saj sam vem, kako je, če si v stiski in pristaneš na dnu."

Pojasnjuje pa, da je ideja za turnir v njem tlela že dlje časa: "A me je ravno vaš članek nekako podžgal, da bi poskusil pomagati vsaj tej družini."

Meni, da bi morali biti ljudje bolj solidarni: "Če pa nekomu lahko pomagamo na način, da se poleg tega še rekreiramo in malo družimo, pa je vse skupaj toliko bolj zabavno.

Pravi, da si želi pomagati, ker bi bil rad bil del rešitve in ne problema. Pojasnjuje, da se drži sloganov kot so: "Skupaj smo močnejši, za dežjem vedno posije sonce, ne delaj drugemu, kar ne želiš, da se zgodi tebi ..."
 

Želi si, da bi turnir uspel, "Čeprav bo organiziran amatersko in v izredno hitrem času." Predvsem pa si želi, da bi mama in njen sin lažje preživela težko obdobje. 

Ne za položnice ne za hrano

Kot smo pisali, je mamico samohranilko v obup pahnila odločba Finančne uprave RS, da mora poravnati visok dolg za pokojninsko zavarovanje. Mati je po dolgem času komaj dobila službo, zaradi te pa ji na nekaterih humanitarnih organizacijah ne pripada pomoč s hrano. Sama pa nima denarja ne za položnice, ne za hrano za svojega sinčka.

Preberite še:

 - Ne ve, kako ga bo čez poletje nahranila

Dobrodelni turnir v košarki in nogometu, ki ga podprira tudi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, bo 25. junija ob 16.00 na Igrišču OŠ Božidarja Jakca. V Štepanjskem naselju blizu igrišča za rugby.

Prijave so možne za košarkaške ekipe 3x3 (cena je 15 evrov) ter za nogomet (5x5) s ceno 25 evrov. Prijave sprejema na beno.pehani@gmail.com ali pod dogodek na FB LUCKY BALL Tournament 2017.

Komentarjev 1
  • Majda Potrebuješ 16:40 19.junij 2017.

    Bena in njegovo Matejo poznam osebno. Lahko samo rečem "kapo dol". Pa ne samo za ta primer, zelo rad priskoči na pomoč tudi nemočnim, nikogaršnjim živalim, doma ima dve posvojeni psički. To sta človeka na mestu.