Zdravje > Otrok
69 ogledov

Tako zgodaj znajo otroci uporabljati tablični računalnik

Tablica in otrok Profimedias
Otroci so že pri starosti dveh let pravi strokovnjaki za uporabo zaslonov na dotik na tabličnih računalnikih ali telefonih, ugotavlja zadnja raziskava.

Raziskavo objavljeno v Archives of Disease in childhood je vodil Deirdre Murray iz Univerze v Corku na Irskem. V raziskavi so sodelovali starši otrok starih od 12 do 36 mesecev, odgovarjali pa so na vprašanja povezana z uporabo tablic in telefonov svojih otrok.

Okoli 87 odstotkov staršev svojemu otroku dovoli uporabo tablice ali telefona za petnajst minut na dan, skoraj dve tretjini staršev pa sta naložili aplikacijo le za svoje otroke. 

Kar devet od desetih staršev z otrokom starim dve leti je potrdilo, da se zna njihov otrok pomikati po strani tablice ali telefona. Polovica jih trdi, da znajo odklepati zaslon, 64 odstotkov pa zna na tablici poiskati stvari, ki jih zanimajo.

Pogosti tablični računalniki 

Strokovnjaki pojasnjujejo, da so zdaj zasloni da dotik zelo pogosti in zato pridejo otroci z njimi v stik zelo zgodaj. Poleg tega so zasloni na dotik narejeni tako, da jih uporabljamo na nek način po občutku in intuitivno, zato je za otroke toliko lažje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.