Zdravje > Otrok
1192 ogledov

Tovrstno rojstvo je po svetu redkost

dvojčka, dvojčki, starši, starša, vzgoja Žurnal24 main
Prvorojena je ob rojstvu tehtala 900 gramov, druga 3700.

V nemškem Kölnu sta se dvojčici rodili s trimesečno razliko in niti ne v istem letu. Njuna mati je namreč novembra lani prvo deklico Liano rodila po 26 tednih nosečnosti, po prvem rojstvu pa se je nosečnost nadaljevala brez težav, ko je druga deklica prišla na svet februarja letos, so ta teden sporočili iz kölnske bolnišnice.

Mamo so lani novembra sprejeli v bolnišnico s popadki, ko je bila v 26. tednu nosečnosti. Rojstva Liane zdravniki niso več uspeli ustaviti in deklica je ob rojstvu tehtala le 900 gramov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po rojstvu prve dvojčice pa se je maternični vrat zaprl in popadki so se ustavili. Nosečnost z drugo deklico se je nadaljevala brez težav in Leonie se je rodila februarja, težka 3700 gramov.

Dvočasno rojstvo je redkost

Tovrstno "dvočasno rojstvo dvojčkov" je po svetu redkost, so sporočili iz bolnišnice Köln-Holweide. Da sta se deklici rodili s trimesečno razliko, je bilo možno, ker sta bili dvojajčni dvojčici in je imela vsaka svojo posteljico, preko katere je plod dobival hrano.

Kot so še sporočili zdravniki, sta obe deklici zdravi in se dobro razvijata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.