Zdravje > Otrok
5514 ogledov

Dojenček se je rodil brez obraza

Novorojenček Shutterstock
Ginekolog pri ultrazvočnem pregledu ni diagnosticiral nobenih anomalij.

Za starše bi moral biti najsrečnejši dan v življenju, namesto tega so se znašli pred nepričakovano moro, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Žal so hude anomalije pri otročku odkrili šele pri samem rojstvu, rodil se je praktično brez obrazka.

Zdravnik je bil po poročanju Anse že suspendiran. V preteklosti se mu je namreč že zgodilo, da so se rodili otročki pod njegovim spremljanjem v nosečnosti z anomalijami in boleznimi, ki jih med nosečnostjo ni diagnosticiral. 

Štiri ultrazvočne preiskave

Dojenček se je rodil 7. oktobra v Setúbalu, približno 40 kilometrov južno od Lizbone na portugalskem. Nima nosu, nima oči in manjka mu del lobanje. Zdravniki so ob rojstvu napovedovali, da bo živel le nekaj ur, a je dojenček še vedno živ. 

V času nosečnosti je mati opravila tri ultrazvočne preiskave, pri katerih ni zdravnik nikoli vzbudil nobenega dvoma v zdravje otroka. Četrti pregled, ki je bil opravljen na drugi kliniki v šestem mesecu, je sprožil vprašanja o možnih težavah. Vendar je celo v tem primeru zdravnik trdil, da včasih deli obraza niso vidni zaradi položaja ploda.

Starši so vložili tožbo proti ginekologu, ki so ga po odredbi portugalskih zdravnikov suspendirali za šest mesecev. Medtem so se pojavile tudi druge pritožbe glede podobnih primerov v preteklosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.