Zdravje > Otrok
46 ogledov

Vroče poletje lahko izkoristite za moške potomce

Novorojenček. Shutterstock
Seveda je za vsakega starša najpomembnejše, da bo novorojenček zdrav. Nekateri pa si močno želijo določenega spola. Za moške potomce bi bil letos idealen čas spočetja.

Vsi govorimo o vročini, s katero nam je postreglo letošnje poletje. Veliko beremo o nasvetih, kako v vročih nočeh lažje zaspati, kako bolje prenašati vročino čez dan. Če si želite sina, pa lahko vročino izkoristite temu v prid. 

Pri nekaterih živalih lahko zunanjte temperature določijo spol mladiča, piše Focus. Strokovnjake iz Univerze California pa je zanimalo, ali lahko temeprature vplivajo tudi na spol otroka.

Ugotovili so, da so v državah severne poloble fantki bolj verjetno spočeti v letih, ko je podnebje bolj milo oziroma ko so temperature višje. Manj fantkov je spočetih v tistih letih, ko so temperature nizke.

V težkih razmerah pa punčke 

Zgodovinska raziskava je ugotovila, da se je v Londonu leta 1952 devet mesecev po drastičnem povišanju koncentracije smoga v mestu, rodilo več deklic.

Sodeč po teh raziskavah bi lahko sklepali, da temperatura ozračja vpliva na koncentracijo hormonov in na kvaliteto sperme. Domnevamo lahko tudi, da je zarodek fantka bolj občutljiv in da je več verjetnosti, da bodo spočeti v idealnem okolju. V težjih razmerah naj bi se torej spočelo več punc.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.