Zdravje > Otrok
2378 ogledov

Otroci v stiski upajo, da boste vi letos njihov Dedek Mraz

Darila
Si predstavljate, da otrok napiše Dedku Mrazu pismo, ki se začne takole: 'Dragi Dedek Mraz, še nikoli nismo dobili od tebe daril ...'

Tudi letos bomo z vašo pomočjo obdarovali otroke v stiski in jim poskusili uresničiti želje, ki so jih zapisali v pismih Dedku Mrazu ali Božičku.

Vsi otroci v tem članku so z vašo pomočjo dobili svojega Dedka Mraza. V petek objavljamo nov sklop pisemc otrok. 

Pisemca so pisali in risali otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri rejniških družinah, nekateri so huje bolni, vsem pa je skupna finančna stiska.

1/10
Otroci, ZPM

Ker gre za ranljivo skupino otrok, smo jim v uredništvu spremenili imena, v pismih smo jih izbrisali, oziroma objavili le dele risbic in pisemc, kjer ni njihovih pravih imen.

Na dnu članka lahko prebirate pisemca, kjer so se otroci izpovedali Dedku Mrazu ali Božičku. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval. 

V izogib podvajanju daril, svoj namen in ime ter številko otroka (1 - 20) pošljite elektronsko sporočilo na anja.scuka@zurnal24.si in počakajte odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji darili pa vam bomo poslali po elektronski pošti. 

Le informacije, ki so v pismu

Na uredništvu Žurnala sicer teh otrok osebno ne poznamo, zato vam dodatnih informacij o njih ne smemo in ne moremo dajati - ne poznamo njihove starosti, številke oblek. Imamo le informacije, ki so jih zapisali v pisemca. Nekateri otroci imajo zelo skromne želje, nekateri pa zelo velike. Če ima nekdo res skromno željo, ni potrebe, da dobi le to. Lahko mu podarite še kakšno stvar. Če si nekdo želi večje in drage reči, pa mu lahko za darilo izberete kaj drugega. Otroci imajo velike želje in domišljijo, želilo si največ tega, kar imajo njihovi bogatejši sošolci ...

Namen akcije je, da bodo otroci vedeli, da se je nekdo spomnil nanje in da nekdo ve, da so bili čez leto pridni.

1 - Rok (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

2 – Miša (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

3 - Kristina (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Sem Rok. Dopolnil sem šest let. Imam še dve sestrici, Mišo in Kristino. Dragi Dedek Mraz, še nikoli nismo dobili od tebe daril. Pa smo pridni. Zelo si želim dirkalni avto na daljinca. Za Kristino te prosim za barbiko, za Mišo pa gumijastega pajacka. Ne znam še pisat, zato piše sestrica. Bodi zdrav, naj te imajo vsi radi. Jaz te imam. Hvala Dedek Mraz.

4 – Suzana (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Narisala je slikico z njenim seznamom želja: Pulover NIKE (12-13 let), dnevnik, drsalke, kotalke (39-41), baletne copate (39-40), verižice, zapestnice. Ob tem je napisala: Želim si dve stvari od tukaj.

5 – Marko (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi moj Dedek Mraz. Komaj čakam, da letos prideš. Priden sem bil celo leto. Saj sem še. Pomagam mamici – ima veliko dela. Pa rad se učim. Lepo prosim za veliki komplet njinjago in tri bejblejde. Rad te imam.

6 – Peter (IMA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si nove čevlje s CR. 7, številke 36, 37. Bil sem zelo priden in veliko poslušam v šoli! Želim si tudi beyblade.

7 – Anastazija (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Dedek Mraz, želim si penni board. To si želim, da bi se s tem vozil v šolo. Hvala! Tudi tebi želim veliko sreče pri razveseljevanju otrok.

8 – Damjan (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Dedek Mraz. Zelo, zelo si želim košarkaško žogo NBA. To zaradi tega, ker zelo rad igram košarko in sem jo treniral. Sedaj je žal ne morem več! Zelo ti bom hvaležen. Vse dobro ti želim in uresniči želje čim več otrokom! Srečno!

9 – Urban (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Dedek Mraz! Že dolgo si želim hoodie Justin Biber (M) in Adidas superstar shoes 38/39. Prosim obišči tudi mene! Hvala ti in pazi nase! In srečno

10 – Marko (MA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Rad igram nogomet. Zelo rad. In rad bi imel nogometno žogo. Hvala Dragi Dedek Mraz in srečno 2018.

11 – Brigita (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Moje novoletne želje: ličila, čokolada milka, pulover številka 140-152. Hvala ti, da ne pozabiš na mene.

12 – Klemen (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Dedek Mraz! Zelo sem vesel, da boš spet prišel. Želim ti, da si zdrav. Želim si lego ninjago, lahko tudi sladkarije. Rad te imam

13 – Ambrož (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz! Želim si rolko. Z rolko bi se res rad peljal, ker je zelo kul. Želim si jo zaradi tega, da grem v skatepark. OPOZORILO: Na zvoncu piše PUC PUC.

14 – Aljoša (MA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Božiček. Lahko prineseš meni nove čevlje prosim! S številko 34 s koleščki. In skiro za trike. Lahko tudi jopico s kratkimi rokavi in kapuco.  (Opomba pisca: Čevlji s koleščki NISO KOTALKE. Gre za športne copate z vgrajenimi koleščki v podplatu)

15 – David (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Dedek Mraz. Zelo si želim velik paket lego ninjago.Če boš imel – pa še kopačke številka 35 pa da bi mami dobila službo. Hvala ti.

16 – Tomaž (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Letos si pa res želim tvojega obiska dragi Dedek Mraz. Zato, ker vsako leto čakam nate in te ni. Tako zelo si želim kopačke številka 35 in kakšno sladkarijo. Ti bom narisal risbico. Tudi moj bratec si to želi. Hvala ti in osreči čimveč otrok.

17 – Mitja (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Star sem 12 let in hodim na trening nogometa. Rad bi imel svojo žogo. Upam, da se imaš super in da boš lahko obdaril čim več otrok. Komaj te čakam.

18 – Simon (MA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Božiček. Hvala ker mi vsako leto polepšaš dan. Prosim če mi prineseš čevlje s koleščki, ker so mi moji premajhni. Nosim številko 36/37. Želim si tudi nerf puško. Hvala.  (Opomba pisca: Čevlji s koleščki NISO KOTALKE. Gre za športne copate z vgrajenimi koleščki v podplatu)

19 – Ida (MA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Laboratorij za parfume, talking angela superstar, električni kužek, blond lasuljo (kratki lasje do ramen). Zelo hvala dragi gospod Božiček.

20 – Eva (IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Dragi Božiček. Letos bi te prosila za samo eno stvar. To je plastelin kuhinja (kuhinja iz plastelina). Hvala!!  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • onyxx 07:32 23.november 2017.

    Nobene skromnosti ni v teh pismih....