Zdravje > Otrok
83 ogledov

Za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

Otroci berejo psom Youtube
Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo razpisa znaša skoraj 2,8 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oz. 2,4 milijona evrov.

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis za delitev sredstev za celostno obravnavo otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami v vzgojnih zavodih. V okviru razpisa bo na voljo skupno skoraj 2,8 milijona evrov.

Tudi za preventivno delovanje

Namen javnega razpisa, ki ga bo objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je vzpostavitev strokovnih centrov za podporo otrokom in mladostnikom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, pri čemer bo nujno povezovanje z drugimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi, centri za socialno delo ter z družino otroka ali mladostnika.

Kot so danes sporočili iz Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, se bo s tem projektom v Sloveniji preizkusilo nove metode in oblike dela, ki bodo po eni strani zagotavljale čimprejšnjo vrnitev otrok in mladostnikov iz institucije v domače okolje, v samostojno življenje ali, če to zaradi različnih družinskih razmer ali otrokovih oz. mladostnikovih težav ni mogoče, v eno izmed stanovanjskih skupin, ki delujejo v okviru vzgojnega zavoda, vendar kot samostojna stanovanjska enota na drugi lokaciji. Po drugi strani se bo vzgojne zavode spodbujalo k preventivnemu delovanju, da bi bilo v bodoče namestitev čim manj.

Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo razpisa znaša skoraj 2,8 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oz. 2,4 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:34 28.april 2017.

    Če se jim gre tolko za preventivo pri otrocih s posebnimi potrebami - ko bodo nehali cepit dojenčke, potem pa bo tudi takih otrok manj. Dokler pa jih do 1. leta starosti nafilajo s 10x dozo aluminija, kot je maximalna ...prikaži več doza za odraslega, potem ne moreš drugega pričakovat, kot ogromno otrok s poškodovanimi možgani.