Zdravje > Otrok
32 ogledov

Zaradi izziva z lepilnim trakom najstnik skoraj umrl

izziv Reševalni pas/Twitter
Najstnike je obnorel nov izziv, tokrat Duct Tape Challenge, izziv z lepilnim trakom, ki pa je bil za 14-letnega fanta iz Seattla skoraj usoden.

Pri izzivu lepilni trak nalepijo okoli telesa in nog, nato se mora iz pasti rešiti sam. Večinoma najstniki vse skupaj snema in nato objavijo na spletu, po principu Ice Bucket Challenga, izziva z ledeno vodo, ki je bil popularen tudi pri nas. 

16. januarja so tako prijatelji zalepili 14-letnega Skylerja. Oblepili so mu tudi noge in glavo, ter čakali, da se reši. Skyler je v izzivu sodeloval drugič, vendar tokrat ni šlo po načrtih.

Ko se je Skyler skušal rešiti, se je zvrnil, z glavo zadel v rob okna in nato na padel na tla.

"Če bi z glavo zadel le nekj centimetrov nižje, bi lahko umrl, " pravi njegova mama. "Če ga njegovi prijatelji ne bi rešili, bi se lahko zadušil z lastno krvjo."

Skyler je utrpel krvavitev v možganih, ima poškodovan očesni živec, zaradi česar trenutno ne vidi in počeno obrazno kost. Po operaciji glave je dobil 48 šivov, oziroma sponk. Starši so ustanovili sklad preko katerega zbirajo denar za zdravstveno oskrbo, oziroma za estetske operacije, ki jih zdravstveno zavarovanje ne bo krilo.

"Imel sem srečo, da sem živ," je Skyler, ki se zdravi v otroški bolnišnici,  povedal lokalnim novinarjem.

Nekateri izzivi z lepilnim trakom objavljeni na youtube imajo več milijonov ogledov, Skylerjeva mama pa opozarja na nevarnost izziva. "Upam, da bo njegova neumna napaka tudi v poduk drugim," pravi. "Upam, da se bodo ljudje začeli zaveti, koliko nevarnosti je pri takih izzivih."

Komentarjev 4
  • mph 12:46 01.februar 2016.

    V Ameriki je pač tako, če nimaš social security, če nisi dobro prebral drobnega tiska kaj krije ali ne ... lahko samo umreš, če nimaš denarja.

  • valerijakregar 20:55 28.januar 2016.

    tudi naš mali renee je imel zz, pa so mu na podlagi le-tega naši ortopedi hoteli le odrezati nogice !!!!!!!!!!!!le s pomočjo dobrih ljudi in njih donacije je bil uspešno operiran v tujini !zdr.zav. je tudi pri nas "nad bogovi" !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:09 28.januar 2016.

    "ki jih zdravstveno zavarovanje ne bo krilo."zakaj ne???