Zdravje
71 ogledov

Pazite, da ne boste narobe česali las

lasje česanje Shutterstock
Lasje so ponos marsikatere ženske, zato si zaslužijo ustrezno skrb.

Tudi pri česanju las je treba upoštevati nekaj osnovnih pravil, da jim ne delate škode. Če želite, da bi se vaši lasje čim manj poškodovali, na vlažne lase nanesite malce balzama, ki ga ni treba izpirati, za dodatno zaščito. Če oblikujete suhe lase, nanje nanesite kanček kreme za oblikovanje las, ki bo imela enak učinek kot prej omenjeni balzam. 

Mokri lasje so najbolj ranljivi. Preden se jih lotite s krtačo, pojdite skoznje s prsti. Kasneje jih boste lažje prečesali in oblikovali. 

Pomembno je, da ne pretiravate s česanjem. Običajno zadoščajo že trije do štirje potegi, da se znebite morebitnih vozlov ali preoblikujete pričesko. Pri tem upoštevajte tudi, da je bolje začeti s česanjem pri konicah in se nato premikati proti koreninam. Če želite odstraniti vozle v smeri od korenin proti konicam, boste zelo verjetno izpulili kar nekaj las. 

Seveda je ključnega pomena tudi krtača. Ta mora ustrezati vašim lasem in temu, kakšno frizuro si želite oblikovati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.