Zdravje
11456 ogledov

Pozor, kar trije odpoklici

nakupovalni voziček igrače
Danes iz prodaje vzeti kar trije izdelki, ki predstavljajo potencialno nevarnost za zdravje.

Zdravstveni inšpektorat je iz prodaje odpoklical igračo Bulp Bead led ball kitajskega proizvajalca Mingtai gift, saj so opravljene analize pokazale, da so gumbne ploščate baterije, ki jih igrača vsebuje, dosegljive brez orodja, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok.

Serijska oznaka izdelka je ctt180530513en. Distributer kupce prosi, naj igrače ne uporabljajo in naj jo vrnejo na mesto nakupa.

Odpoklic | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Prav tako je inšpektorat iz prodaje odpoklical držalo za dudo blagovne znamke švedskega proizvajalca Elodie, saj je pri nateznem preizkusu prišlo do ločitve pentlje, ki jo lahko ob odsotnosti staršev otrok da v usta, kar predstavlja tveganje za otroka.

Model držala za dudo je Dragon fly, številka 30150131522NA, Lot Oct-18 in EAN koda 7350041671640. Distributer kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa.

Odpoklic | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Nakupovanje Zdravje Pozor, zdravstvena inšpekcija obvešča o novem nevarnem izdelku

Podjetje Pepco je iz prodaje odpoklicalo plišasto igračo Medvedek v oblekici, saj je bilo pri testiranju ugotovljeno, da ima omenjeni izdelek dostopno plastično peno v krilih izdelka, ki se lahko enostavno zlomi na majhne koščke, kar predstavlja nevarnost zadušitve.

Serijska oznaka izdelka je PLU 291471 02. Podjetje kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, vračilo izdelka pa se lahko opravi v katerikoli trgovini Pepco.

Odpoklic | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Alojz Kokot 17:23 11.december 2019.

    ZAKAJ PA NISO VSEGA PREVERILI VSAJ 2 X KOT TO POČNEJO V HOFERJU HOFER VSE PREVERI 2 X