Zdravje
12092 ogledov

Pozor, nov umik mesnih izdelkov: Na seznamu že šest ponudnikov!

Meso Profimedia
Če ste kupili te mesne izdelke, jih vrnite.

Potem ko je uprava za varno hrano v petek opozorila, da bi v Slovenijo lahko prišlo meso iz avstrijske klavnice, ki ni izpolnjevalo predpisanih zahtev, so se pri dveh slovenskih ponudnikih že v petek odločili za umik izdelkov s trga, seznam pa se je do danes razširil na šest ponudnikov. 

Umik zaradi suma neustreznosti

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilcev živilske dejavnosti obveščena o izvajanju umika mesa in proizvodov zaradi suma njihove neustreznosti.

Meso Prišlo k nam? Slovenija Na trg dajali meso, neprimerno za uživanje

"Umik se izvaja zaradi obvestila avstrijskih organov, ki so ugotovili, da so v avstrijski klavnici v obdobju od 17. septembra do 22. oktobra dali v promet meso 18 živali (17 prašičev in 1 krave), ki ni izpolnjevalo predpisanih zahtev," so pojasnili pri URSZR. 

Meso | Avtor: Profimedia Profimedia

Na seznamu šest ponudnikov

Seznam sproti dopolnjujejo in je trenutno sestavljen iz šestih ponudnikov, in sicer se iz trga umikajo določeni izdelki Kmetije Janežič iz Grosupljega, Spirale iz Bukovcev, Janko Sirc - Mesarstva iz Podgorcev, Vigros iz Puconcev, Domače mesnine iz Slovenske Bistrice in Pogorskih mesnin iz Orehove vasi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • ode 07:19 29.oktober 2019.

    Nikjer pa nič ne piše, kaj točno je bilo narobe z to živino, ki bi morala biti poslana v kafilerijo, kot neužitna za ljudsko prehrano. Ne more biti drugega, kot to, da gre za poginule živali zaradi bolezni, zadušitve, zastrupitve ...prikaži več ali drugih razlogov. Večino tega smo že pojedli, preostalo bomo v naslednjih dneh.

  • Silva Drevensek 07:13 29.oktober 2019.

    ki pa je tu inšpekcija,sramota vse treba natirati inšpektorji pozabljajo da tudi oni jejo tako svinjarijo,še za sebe ne skrbijo

  • Avatar Flanestina
    Flanestina 23:03 28.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com