Zdravje > Prehrana
520 ogledov

Ameriška najstnika testirata sladkarije: Navdušena nad Frutabelo, Cockta je kontroverzna

cockta Youtube
Bonboni Bronhi, čokolada Gorenjka, Frutabela, Čokolešnik, Cockta … To je nekaj sladkih izdelkov iz Slovenije, ki sta jih poizkusila ameriška najstnika. Nad večino nista bila navdušena.

Bomboni bronhi ju niso prepričali. Čokolado Gorenjka sta opisala z naslednjimi besedami: "Kot bi nutella imela otroka z velikonočnim jajcem!"

Največja skrivnost jima je bil čokolešnik. "To je kot … Kot … Kaj je že to?" Ko kosmiče zmešata z mlekom je razočaranje še večje: "Izgleda kot hrana za ribe. Okus ima, kot če prežvečeni kosmiči, ki jih pustiš  prek noči v mleku in nato zjutraj poješ."

"Naslednji izdelek je malce kontroverzen," pravita ob predstavitvi Cockte. "Čuden okus pusti v ustih. Okus ima kot razredčena kola Dr. Pepper z malce več sladkorja. Adijooo!"

Končno sta se dokopala do vode, a glej ga zlomka – dodan ima ogljikov dioksid: "Zakaj gori v mojih ustih. To ne pogasi žeje, le sili me k podiranju kupčkov."

Le pri frutabeli je zaznati malce navdušenja: "To je pa dobro."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • h3o 21:47 28.marec 2016.

    tudi frutabela ni več ! http://www.zurnal24.si/fructal-v-srbske-roke-clanek-130473

  • h3o 21:44 28.marec 2016.

    če je rekel da je frutabela dobra, smo zmagal!

  • allstarr111 20:59 28.marec 2016.

    Razen bronhijev mislm da je kr nekaj slovenskih izdelkov, je pa res da niso več v slovenski lasti, ampak prvotni izdelek je še vesno slovenski.