Zdravje > Prehrana
52 ogledov

Dodajte ga hrani, topil bo maščobo

Dišeče in zdravo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Cimet je lahko zelo koristen pri hujšanju, ugotavlja nova raziskava.

V znanstveni reviji Scientific Reports so objavili zanimivo poročilo znanstvenikov z Nestlé Research Centra iz Losanne v Švici in iz Univerze v Tokiu.

Strokovnjaki so ugotovili, da aldehid v cimetu zviša raven porabe energije in oksidacijo maščob. V telesu namreč poveča tvorbo toplote  in s tem poveča porabo zaužitih kalorij ter porabo že uskladiščene maščobe.

Tudi čilijev kapsaicin 

Cimetov aldehid ima sicer številne pozitivne učinke na naše zdravje. Trombocitom preprečuje, da bi povzročali krvne strdke v krvnem obtoku. Cimet štejemo tudi med protivnetna živila, deluje tudi protigljivično, znižuje krvni sladkor, z njim si lahko olajšamo zaprtje ali drisko.

K topljneju maščob na podoben način pripomore tudi čili, ki vsebuje kapsaicin. Ta pripomore k povečanju presnove in s svojimi lastnostmi omogoča, da pokurimo maščobe katere koli prehrane hitreje tudi dvajset minut po zaužitju čilija.   

čili | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.