Zdravje > Prehrana
679 ogledov

Dokazano pomaga proti mačku

Nashi - japosnka hruška Profimedias
Znanstveniki so dokazali, da res deluje.

Avstralska nacionalna agencija za znanost je dokazala, da uživanje japonske hruške resnično preprečuje mačka. Uživate jo lahko kot sadež ali v obliki soka pred pitjem alkohola.

Poleg preprečevanja mačka je zaslužena tudi za nižje koncentracije alkohola v krvi. Strokovnjaki sicer niso mogli točno določiti, kaj točno te hruške vsebujejo, da nas zaščitijo pred mačkom. Avtorica raziskave Manny Noakes pojasnjuje, da delujejo japonske hruške na ključne encime, ki sodelujejo pri presnovi alkohola.

Nashi - japosnka hruška | Avtor: Profimedias Profimedias
Le en kozarček 

Sodeč po raziskavi, potrebujete pred odhodom na zabavo le en kozarec zlatega soka. Nujno pa morate spiti sok pred zabavo in ne tedaj, ko ste že začeli s pitjem alkohola.

Japonska hurška ali nashi (Pyrus pyrifolia) je razširjena sorta na Japonskem, v Koreji in na Kitajskem. Mnogi zmotno mislijo, da je zaradi same oblike križanec med jabolkom in hruško.

Gre za zelo okusen in sočen sadež, drevo pa lahko posadimo tudi v lastnem sadovnjaku. Ker cvetijo nekoliko bolj zgodaj, so sicer malce bolj občutljive na pozebo.