Zdravje > Prehrana
254 ogledov

In najboljša slovenska restavracija je...

Ana Roš Žurnal24 main
Najboljša restavracija 2017 je Hiša Franko.

V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards so na finalni prireditvi izbrali zmagovalke iz petih slovenskih regij in podelili nagrado za najboljšo slovensko restavracijo po izboru strokovne komisije. 

Ana Roš, Hiša Franko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nagrado strokovne komisije in naziv najboljša restavracija 2017 je pridobila Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno chefinjo Ano Roš.

Kot smo že poročali, je  Ano Roš revija The World's 50 Best Restaurants razglasila za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu.

Zmagovalke regij

Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2017 so pridobile restavracije Vila Podvin na severu, Ošterija Debeluh na jugu, Gostilna Rajh na vzhodu, Hiša Franko na zahodu, in Restavracija Strelec na območju Ljubljane in osrednje Slovenije.

Ocenjevanje je potekalo v treh stopnjah, komisija pa je imela na razpolago 140 predlaganih restavracij, razdeljenih v pet regij iz katerih so dobili trideset finalistov.

Kot je zapisal organizator, bodo vse zmagovalne ter tudi preostale uvrščene restavracije objavljene v turističnih mapah ter knjigi o najboljših restavracijah, ki bo izšla ob koncu pomladi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.