Zdravje > Prehrana
1227 ogledov

Ingver: Zato tako pomaga pri prehladu

ingver Žurnal24 main
Če se vas loteva prehlad, si pripravite ingverjev čaj, ki krepi imunski sistem

Glede na vsebnost koristnih sestavin je ingver, ki ga kitajska medicina prakticira že več kot dva tisoč let, visoko na lestvici koristnih rastlin, saj vsebuje preko osemdeset pomembnih snovi, ki lajšajo težave in izboljšajo zdravje.

Predvsem pa je znan kot zdravilo proti prehladu, saj varuje pred infekcijami. 

Ko začutite simptome prehlada, je zelo dobro, da popijete vroči ingverjev čaj, ki vas bo ogrel.

Priprava čaja 

čaj, ingver | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pripravimo ga iz sveže ingverjeve korenine, ki jo narežemo na koščke in vržemo v vrelo vodo, kjer se naj kuhajo deset minut.

Za liter vode potrebujejte približno 25 g ingverja, štiri žličke medu in dva kosa limone. Strokovnjaki priporočajo, da takšen čaj pijete preko celega dneva in zagovo bo pomagalo.

Nenazadnje ingver pomaga tudi drugih infekcijah. Pospešuje znojenje, tvorbo dermicidina v sluznicah in znojnih žlezah, ki učinkuje preventivno na mikroorganizme v koži in sluznicah. 

Pred spanjem še v kopel

Koristila bo tudi topla kopel iz ingverja, ki ga sicer kupite v prahu. Namakajte se najmanj dvajset minut, saj se vam bodo le na tak način temeljito odprle pore, kar pomaga pri odpravljanju toksinov iz telesa. Para, ki bo nastala pri tem, bo šla neposredno v vaše dihalne poti, kar vam bo pomagalo pi izkašljevanju in čiščenju pljuč. 

Ingver je odličen tudi za preprečevanje in zdravljenje želodčnih in prebavnih težav, saj s pospeševanjem izločanja encimov spodbuja prebavo oziroma umirja napenjanje v trebuhu. Ingverjeve bonbone ali ingverjev čaj uporabljajo tudi za blaženje nosečniške in potovalne slabosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.