Zdravje > Prehrana
10369 ogledov

Kava navsezgodaj zjutraj?

biozajtrk Hofer Jani Ugrin
Nutricionistka to meni o kavi zjutraj.

Nutricionistka Mojca Cepuš je na Hoferjevem dogodku, kjer so promovirali pomembnost zdravega zajtrka povedala tudi, kakšno je njeno mnenje o kavi zjutraj in o količini kave, ki jo spijemo na dan.

biozajtrk Hofer Nutricionistka Zdravje Nutricionistka: "Pri zajtrku veljata dve pomembni pravili"

biozajtrk Hofer | Avtor: Jani Ugrin   Jani Ugrin
Cepuševa meni, da s pitjem kave navsezgodaj zjutraj ni nič narobe, če to le spijete v kombinaciji z zajtrkom. "Nočem promovirati kave za zajtrk. To ne. Kava ob zajtrku pa je v redu,“ je povedala nutricionistka in dodala: "Največ raziskav, ki jih delajo v povezavi s kavo, opisujejo po dve kavi na dan. Dve kavi na dan ima ogromno prednosti za naše zdravje."

Sladkana kava: Da ali ne?

Nekateri si kave ne morejo zamisliti brez mleka, drugi brez sladkorja. A ker so na Hoferjevem dogodku poudarjali predvsem zdrav zajtrk, se je pojavilo vprašanje, kaj ona meni o sladkani kavi. "Sem pristaš tega, da spijemo kavo s sladkorjem. Ker, če jo že 'zlorabljamo', da dobimo energijo, nam bo 5 gramov sladkorja dalo še več energije. Ne bo pa teh 5 gramov, tudi če je bel sladkor, vplivalo na naše zdravje. Kava s sladkorjem je dobra izbira, sploh če potrebujete malce več energije,“ svetuje Cepuševa.

Komentarjev 2
  • michonz 16:24 22.januar 2018.

    Kaj res? Jaz pa vse Katjine umotvore vzamem skrajno resno, strogo upoštevam vse nasvete "strokovnjakov" in računam da bom živel vsaj 300 let..

  • tomaz 14:07 22.januar 2018.

    Kako nas nekateri ne znajo nehati posiljevati s svojimi "raziskavami". Najslabše je za nas, da začnemo razmišljati kaj je zdravo in kaj ni, ker se s tem "preprogramiramo" in tako resnično škodimo sami sebi. Telo samo pove kaj je prav ...prikaži večj je prav in, če piješ in ješ zmerno, ni zagotovo nič škodljivega. Za to pa res ne rabimo pametnih nasvetov.