Zdravje > Prehrana
30 ogledov

Kot bi pojedli dve klobasi

Long Island Ice tea Shutterstock
Agencija Eventa opozarja pred kaloričnimi koktejli. Preverite, kateri je na vrhu lestvice.

V toplejšem delu leta so zelo priljubljeni koktejli, ki pa so prave kalorične bombe. Na vrhu te razvrstitve je koktejl Long Island, ki ima enako število kalorij kot dve klobasi. Na kalorične koktejle opozarja angleška agencija Eventa, ki na dno seznama uvršča cubo libre, če je ta narejena z dietno kolo.

Pina colada kot lazanja

Najbolj kaloričen je torej Long Island, ki ima kar 720 kalorij. Če spijemo le dva Long Islanda, bomo zaužili kar 60 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa kalorij, ki velja za moškega in 70 odstotkov za žensko.

Druga na lestvici je Margarita, ki ima okoli 680 kalorij. Bogata s kalorijami je tudi pina colada, ki ima enako število kalorij kot normalna porcija lazanje. Zelo priljubljen je tudi mojito, ki ga primerjajo s kosom pice. Redilen je tudi strawberry Daiquiri, saj ima podobno število kalorij kot krof.

“Če pazimo na kalorije, si ne bi smeli privoščiti koktejlov s sladkimi sokovi in žganimi pijačami. Če se že ne morete upreti, si izberite raje koktejl, ki vsebuje le eno alkoholno pijačo in dieten sok ali kolo,” so zaključili pri agenciji.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.