Zdravje > Prehrana
257 ogledov

Ne več kot dva kozarca na teden!

sok, rdeča pesa Shutterstock
Naravni recept za povečanje libida in vzdržljivosti.
Ste vedeli, da je sok rdeče pese neke vrste naravna viagra?
 

Rdeča pesa spada med najbolj zdravilne in koristne vrtnine ne le v naših krajih, temveč nasploh po svetu. Po ajurvedi rdeča pesa sodi med hrano, ki ima učinek segrevanja, zato je idealna hrana za hladne zimske mesece. Je edinstvena zaradi visoke vsebnosti antikancerogenih snovi in je polna antioksidantov, ki varujejo telo pred prezgodnjim staranjem in pomagajo v boju proti številnim boleznim.

Dobra za kri

Rdeča pesa vsebuje visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Železo je pomembno za nastanek rdečih krvnih celic, ki oskrbujejo telo s kisikom, kalij pomaga pri reguliranju krvnega pritiska, folna kislina pa pri preprečevanju slabokrvnosti. Rdeča pesa tako pospešuje krvni obtok, slaba cirkulacija je namreč pogosto krivec za erektilno disfunkcijo.

Naitek, v katerefga poleg rdeče pese vključite še ingver, ki velja za najstarejši afrodizijak, vas bo v pogonu držal vso noč, pravijo tisti, ki so napitek poskusili.

V sokovnik dajte: 
  • dve zeleni jabolki
  • eno srednje veliko rdečo peso
  • nekaj zelene solate
  • sok limone
  • za palec veliko korenino ingverja
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.