Zdravje > Prehrana
31 ogledov

Odpoklic piškotov s čokoladnimi koščki

keksi Shutterstock
Čokoladni piškoti Disney Frozen vsebujejo mlečne beljakovine, ki niso bile označene med alergeni.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko evropskega sistema hitrega obveščanja za živila in krmo (RASFF) obveščena o distribuciji nepravilno deklariranih piškotov v Slovenijo.

"Z analizami je bila namreč dokazana prisotnost mlečnih beljakovin, ki na deklaraciji na seznamu sestavin niso navedene," so sporočili z UVHVVR. "Zaradi  pomanjkljivih označb živilo ni varno za potrošnike občutljive na  mlečne beljakovine." 

Potrošnikom, ki so sporno živilo že kupili in so občutljivi na mlečne beljakovine svetujejo, da ga ne uživajo oz. ga vrnejo na mesto nakupa. Za vse ostale potrošnike je živilo varno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • izRODEk 09:30 09.april 2016.

    To imamo od klerofašističnega kapitalizma. V socializmu smo sami sebi pridelovali svoje kekse za svoje otroke in v te kekse nismo metali strupa.In potem poslušamo jamranja češ, kako je pa ta dobil raka, saj je zdravo živel....mhm... in jedel ...prikaži več to sranje iz Hoferjev in Lidlov. Ti proizvajalci tega ne počno za nalašč. Počno, ker so sestavine poceni, rok trajanja "večen" in izgled kot iz pravljice, okus fantastičen. Notri pa strup.Ne vem ampak jaz sem imel lepo otroštvo in se spomnim, kako je ugriznila v tisto čudovito rdeče jabolko.... pa dober tek! :)