Zdravje > Prehrana
7192 ogledov

Sumljiv izdelek: Pozor, da vas ne zavedejo

Nakupovalni voziček Profimedia
Opozorilo na zavajajoče oglaševanje izdelka, ki je predstavljen kot zdravilo.

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje izdelka Imosteon in odsvetuje nakup izdelka na spletnih straneh, ki ga oglašujejo kot zdravilo, čeprav v Sloveniji ni registriran kot zdravilo za zdravljenje osteohondroze, artroze in travmatskih obolenj, za blaženje bolečine v mišicah, pripomore k regeneraciji hrustanca…

"Izdelek je glede na sestavine, ki so omenjene na eni od spletnih strani, lahko tudi kozmetični izdelek, ki pa mu prodajalec pripisuje določene lastnosti, ki jih kozmetični izdelki nimajo, ne morejo oziroma ne smejo imeti," še opozarjajo na naši inšpekciji.

Prodajalec skriva identiteto

Na spletni strani 

 | Avtor: Print screen Print screen
ni podatkov o prodajalcu, niti o politiki zasebnosti. Spletna stran je bila registrirana v Rusiji, od koder izhaja tudi podjetje, ki skriva podatke o plačniku domene. Drugih informacij na spletni strani ni (telefonske številke, e-maila). "Iz gornjih informacij sledi, da prodajalec skriva svojo identiteto. Za naročilo se zahteva le vnos države, imena in telefonske številke," dodajajo. 

Lažne identitete in izjave

Izdelek se ponuja z visokim popustom. Akcijska ponudba naj bi bila tudi časovno omejena, kar je umetno ustvarjanje časovnega pritiska za nakup in sodi med nepoštene poslovne prakse. Uporabljene so lažne identitete in izjave. Objavljeni so komentarji oseb, ki so izdelek preizkusili, pri čemer njihove verodostojnosti ni mogoče preveriti.

Spletna prevara

Vse navedeno kaže na to, da navedbe na spletnih straneh niso resnične in da gre za še eno izmed spletnih prevar. ZIRS odsvetuje nakup izdelka preko omenjenih spletnih strani. Izdelek se sicer oglašuje in trži tudi na drugih spletnih straneh. 

Zdravstveni inšpektorat opozarja, da pred nakupom prek spleta preverite spletno stran. Predvsem je potrebno poiskati informacije o ponudniku v spletni prodajalni, saj so ti podatki za spletne trgovine v EU zakonsko obvezni. Hkrati vsem uporabnikom svetovnega spleta priporočajo, da obiščejo spletne strani Varni na internetu (https://www.varninainternetu.si/) preko katerih Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT uporabnike interneta seznanja z varno uporabo interneta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • borut80 12:40 11.marec 2020.

    Ironično. hkrati pa se ti pojavljajo oglasi, da je moč čez noč shujšati za toliko kilogramov. Da je moč v tolikih in tolikih dneh dobiti mišice... Že 70% popusta pa če je resničen, je hud nateg ljudi, saj bi lahko ...prikaži več norm stal za 50% manj in bi dali 10% popusta. To bi bilo normalno. In glede na divje stanje duha v trgovini nasplošno, bi tile varuhi morali imeti vpogled v razliko nabavne cene + stroški do mpc, ki ne bi smela presegati določen %. Za določene nakupe pa smo sami krivi ne prodajalec.