Zdravje > Prehrana
304 ogledov

Recept za poceni in božanske testenine

Testenine Profimedias
Morda ga uporabite kot idejo za enostavno nedeljsko kosilo.

Danes smo na spletu, televiziji in v tiskanih medijih priča številnim receptom za drage ali poceni jedi. Za domače jedi in za zelo eksotične, za lahko pripravo in zahtevno pripravo za izkušene. 

Zasledili smo poceni, enostaven in hiter recept za božanske testenine, recept pa prihaja naravnost iz Kalabrije. Radi bi ga delili z vami, saj je lahko odlična ideja za enostavno nedeljsko kosilo. Tako vam bo ostalo dovolj časa za sprehod v naravi.

Hitra priprava

Za recept potrebujete le 400 gramov dobrih testenin, 100 gramov krušnih drobtin, dva stroke česna, čili, tri filete slanih sardelc, nariban parmezan, ekstra deviško oljčno olje, peteršilj in sol. Če vam okus sardelc ni všeč, jih ne dodajajte, zamenjava je lahko tudi blaga tuna iz konzerve.

Testenine skuhate posebej al dente. Naj bodo primerno slane. Posebej v ponvi na olivnem olju prepažite česen, koščke sardelc in čili. Ko sestavine dobro prepražite, dodajte drobtinice in jih pražite, dokler niso lepo obarvane. Nato v ponev dodamo skuhane testenine in vse skupaj premešamo ter pustimo minutko na zmernem ognju. Testenine postrežemo in jih posujemo s sirom in nasesekljanim peteršiljem.

Če bi želeli, da bo kosilo še bolj zdravo, zamenjajte navadne testenine in krušne drobtine s polnozrnatimi. Dober tek.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.