Zdravje > Prehrana
1071 ogledov

Ta sadež preprečuje mačka

Nashi - japosnka hruška Profimedias
Za preprečevanje mačka slišimo veliko receptov. Tega je dokazala znanost.

Avstralska nacionalna agencija za znanost je dokazala, da uživanje japonske hruške resnično preprečuje mačka. Uživate jo lahko kot sadež ali v obliki soka pred pitjem alkohola.

Poleg preprečevanja mačka je zaslužena tudi za nižje koncentracije alkohola v krvi. Strokovnjaki sicer niso mogli točno določiti, kaj točno te hruške vsebujejo, da nas zaščitijo pred mačkom. Avtorica raziskave Manny Noakes na spletni strani organizacije pojasnjuje, da delujejo japonske hruške na ključne encime, ki sodelujejo pri presnovi alkohola.

Le en kozarček 

Sodeč po raziskavi, potrebujete pred odhodom na zabavo le en kozarec zlatega soka. Nujno pa morate spiti sok pred zabavo in ne tedaj, ko ste že začeli s pitjem alkohola.

Japonska hurška ali nashi (Pyrus pyrifolia) je razširjena sorta na Japonskem, v Koreji in na Kitajskem. Mnogi zmotno mislijo, da je zaradi same oblike križanec med jabolkom in hruško.

Gre za zelo okusen in sočen sadež, drevo pa lahko posadimo tudi v lastnem sadovnjaku. Ker cvetijo nekoliko bolj zgodaj, so sicer malce bolj občutljive na pozebo.

Nashi - japosnka hruška | Avtor: Profimedias Profimedias
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.