Zdravje > Prehrana
1448 ogledov

To je pet zmagovalnih okusov sladoleda

Sladoled Epa
En okus izstopa že leta in leta. Naši bralci so izbirali med lešnikom in limono.

Na svetovnih lestvicah za najboljši okus sladoleda že leta in leta prevladuje klasična vanilija, ki ji sledi klasična čokolada. Tretji na ameriški lestvici je piškotek, četrta čokoladna menta, peti pa čokoladni piškotek.  

Sladoled | Avtor: Epa Epa
Naše bralce pa smo v Žurnalovi anketi v sklopu projekta Uživajmo poletje vprašali, ali bi izbrali raje limono ali lešnik.

Več kot polovica (56 odstotkov) se jih je odločila za lešnik, dobrih 44 odstotkov pa za limono. Zanimivo je, da ženske prisegajo bolj na limono, saj se jih je več kot 55 odstotkov odločilo za kisel okus. Moški pa imajo obratno raje lešnik, za katerega sta se odločili slabi dve tretjini anketirancev.

Ledena kava in limonada

V anketi nas je zanimalo tudi, ali imajo raje vanilijev ledeni napitek ali ledeno kavo. Več kot dve trtjini naših bralcev bi izbralo ledeno kavo. Ko smo jim dali na izbiro ribe ali rake, pa bi jih velika večina, kar 68 odstotkov, raje jedla ribe.

Vprašali smo tudi, ali bi bralci in bralke izbrali limonado ali ledeni čaj, limonado bi izbralo skoraj 70 odstotkov vprašanih.

Limonada z baziliko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main