Zdravje > Prehrana
29 ogledov

To se zgodi, če pomotoma prejmeš Michelinovo zvezdico

prestižna jed Profimedias
Lastnika sta se slišala po telefonu in se pošteno nasmejala, nato pa eden drugega povabila v svojo restavracijo.

Bistro Bouche a Oreille v francoskem mestu Bourges so pretekli teden preplavili gurmani in drugi ljubitelji dobre hrane, potem ko se je lokal pomotoma znašel med prejemniki znamenite Michelinove zvezdice, ki jo sicer prejmejo najprestižnejše restavracije

Kosilo za 12 evrov.

Lastnica bistroja Veronique Jacquet je bila presenečena nad številnimi gosti. "Nimamo toliko prostora in le štiri natakarje," je dejala.

Lokal za razliko od restavracij, ki se običajno kitijo z Michelinovimi zvezdicami, ne odlikujejo skrbno izbrani laneni prti in porcelanasti krožniki, ampak preprosti plastificirani rdeči prti z belimi pikami in keramični krožniki. Povprečno kosilo stane okoli 12 evrov.

Za napako so se opravičili

Francoski vodič po restavracijah Michelin je pred dvema tednoma objavil svojo različico za leto 2017 in pomešal dve restavraciji z enakim imenom. Svojo napako so na spletni strani popravili šele pred kratkim: "Opravičujemo se obema restavracijama in strankam, ki smo jih zavedli," so sporočili iz Michelina.

Povprečno kosilo 48 evrov

Pravi Bouche a Oreille se namreč nahaja 180 kilometrov severneje, v kraju Boutervilliers blizu Pariza, in je urejen tako kot večina Michelinovih restavracij - s preprogami, skrbno izbranimi prti in lepimi porcelanastimi krožniki. Strežejo pa raznorazne izbrane jedi, med drugim telečje možgane s hrustljavo hruško. Za povprečno kosilo pa gurmani odštejejo 48 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.