Zdravje > Prehrana
27 ogledov

V podporo bodo delili domača jabolka

Jejte sadje tudi zaradi kosti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tudi na bencinskih servisih OMV se bodo priključili tradicionalnemu slovenskemu zajtrku in svojim gostom do izteka zalog za zajtrk ponudili domača jabolka.

V podporo tradicionalnemu slovenskemu zajtrku bodo jutri zjutraj na vseh OMV servisih delili zdrava domača jabolka. S priključitvijo projektu, ki spodbuja samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, želijo tudi v OMV Slovenija izraziti podporo slovenskim pridelovalcem hrane in spodbuditi k uživanju izdelkov domačega porekla.

Zato bodo v okviru projekta skupaj s KZ Agrario Koper svoje goste do izteka zalog razveselili s sveže obranimi jabolki iz domačih sadovnjakov. Na izbranih servisih s ponudbo Viva, bodo jutri po nižji ceni delili slovenski ajdov kruh z orehi in slovenski polnozrnati roljiček z medom.

Jejte ga na prazen želodec

Sveže jabolko je sicer idealna hrana za zajtrk, saj bo telo njegove hranilne snovi na prazen želodec bolje izkoristilo. Jabolko je bogato z vitaminom C, ki krepi naš imunski sistem, z vitaminom F in je polno koristnih vlaknin. Če ga boste pojedli skupaj z olupkom, boste s srednje velikim jabolkom zadostili za kar 15 odstotkov dnevne količine človeku potrebnih vlaknin. Jabolka pa predvsem v olupku zagotavljajo tudi velik del topljivih vlaknin, ki zagotavljajo nadzor nad holesterolom. Večinoma vsebuje vrsto topnih vlaknin pektin, ki z vezanjem vode zgostijo prebavno vsebino in uredijo njen prehod skozi prebavila. Jabolko nas zaradi vsebnosti vode odžeja, zaradi sadnega sladkorja, nas napolni z energijo, poleg tega je odličen antioksidant. V eni izmed angleških študij so znanstveniki dokazali, da jabolko in njegov olupek zavirata razvoj rakavih celic. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.