Zdravje > Prehrana
2860 ogledov

Nezadovoljni pivci opozarjajo na neprijetno izkušnjo

Twiter
Podjetje mora odgovarjati na številne obtožbe...

Podjetje Yorkshire Tea, drugi največji proizvajalec čaja v Veliki Britaniji, je junija uvedlo razgradljive čajne vrečke, zdaj pa je prisiljeno odgovarjati na številne pritožbe potrošnikov.

Ker razgradljive vrečke ne vsebujejo več plastike, ki bi jih držala skupaj, se v vroči vodi razprejo in čaj nato plava v skodelici. To je ljubitelje čaja na Otoku, kjer vsak dan spijejo približno 160 milijonov skodelic čaja, zelo razburilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Ali je še kdo drug opazil, da vrečke čaja Yorkshire Tea precej cvetijo?" je na Twitterju zapisala novinarka na radiu BBC Elizabeth Alker.


Zaradi te težave se podjetje sooča s številnimi zapisi na družbenih omrežjih, kjer nezadovoljni pivci čaja opozarjajo na neprijetno izkušnjo. "To je deseta čajna vrečka, ki se je odprla v skodelici. Ne maram piti listja," je na Twitterju zapisal Bill Fyfe in objavil fotografijo svoje skodelice s plavajočimi listi.

Priznana blagovna znamka, ki namerava od leta 2019 čaj prodajati samo še v razgradljivih vrečkah, se je strankam opravičila in zatrdila, da dela vse, da bi problem čim hitreje rešila. Nove vrečke smo šele uvedli, zato smo hvaležni za odziv in obljubljamo, da bomo stvari izboljšali, so se odzvali na kritike.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.