Zdravje > Prehrana
13265 ogledov

Zdravstvena inšpekcija opozarja, ne nasedajte, to je zavajanje!

Profimedia
Zdravstveni inšpektorat vam svetuje, da ne kupujte omenjenih prehranskih dopolnil.

 | Avtor:
Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje dveh prehranskih dopolnil. Sporna oglasa so nekateri prejeli preko elektronske pošte, sicer se izdelka oglašujeta in tržita tudi na spletni strani, opozarjajo. 

Izdelka sta dva; konopljino olje v mehkih kapsulah in tabletka (Cannabis oil), drugi izdelek pod imenom Erofertil obljublja povečanje potence.

 | Avtor:
Zdravstveni inšpektorat vam svetuje, da ne kupujte omenjenih prehranskih dopolnil.

Ne nasedajte

"Na spletni strani ni navedenih vseh obveznih informacij, hkrati pa so navedene zavajajoče navedbe ter izmišljene izpovedi strokovnjakov in ljudi, ki naj bi jim izdelek koristil (na spletnih straneh v drugih jezikih so navedene enake fotografije strokovnjakov in kupcev vendar je navedba njihovih imen različna)," dodajajo. 

Glede na to, da je ponudnik izdelka podjetje BERNADATTE LTD iz Paname, spletna stan registrirana na Bahamih, gostuje pa na strežniku v Braziliji, Zdravstveni inšpektorat RS inšpekcijskega nadzora ne more izvesti. Ponovno bi radi opozorili, naj potrošniki pred nakupom preko spleta preverijo informacije o ponudniku v spletni prodajalni, so še zapisali. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 2
  • softundsicher 17:38 22.junij 2020.

    Če ne bi šlo za ljudi, bi temu rekli naravna selekcija.

  • suineg78 11:39 22.junij 2020.

    Manj nevarno zavajanje kot to, da so vakcine varne! 32 let ni bilo narejene nobene varnostne študije! Off topic, ampak sem moral... :) Se opravičujem.