Zdravje > Prehrana
81 ogledov

ZPS testirala pomarančne sokove

pomarančni sok Shutterstock
Ni nujno, da je najdražji pomarančni sok tudi najboljši. Zmagovalec je bil celo najcenejši.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je tokrat ocenjevala 100-odstotne pomarančne soke, prvo mesto so podelili soku Sweet Valley iz Hoferja, drugo mesto soku Fructal Superior in tretje mesto soku Marcator. Izbirali so med petnajstimi sokovi, ocenjevali pa so označbo, vsebnost vitamina C in senzorične lastnosti. “Naša raziskava je pokazala, da lahko slovenski potrošniki izbiramo med kakovostnimi pomarančnimi sokovi, ki pa so naprodaj po dokaj različnih cenah. Na testu je bilo 15 vzorcev v cenovnem razponu od 0,69 do 1,69 evra na liter,” pojasnjujejo na ZPS.

Objavili celoten test

Ugotovili so, da ima najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pomarančni sok "Sweet Valley" iz Hoferja, ki je tudi zmagovalec testa. Sok stane 0,69 centov. Najdražji sok na testu "Fructal Superior" je dobil najboljšo oceno za senzorične lastnosti, vendar pa je ta le za malenkost boljša od senzoričnih ocen za nekatere bistveno cenejše sokove. Omenjeni sok stane 1,69 in je za senzorične lastnosti prejel oceno 4,8. Kar 4,7 je bila ocean za senzorične lastnosti pri soku Sweet Valley, 4,5 je dobil oceno za senzorične lastnosti Lidlov sok Vitalift, njegova cena je 0,77 centov.  Na testu je bilo najmanj ugodno razmerje med ceno in kakovostjo pri soku "Marqe Repere" iz E. Leclerca. ZPS je tokrat v zahvalo svojim sledilcem na Facebook strani na svoji strani objavila VIP-ov test v celoti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.