Zdravje
27051 ogledov

Preobrat pri uvoženih okužbah

Covid-19 koronavirus Profimedia
V prejšnjem tednu je prišlo do preobrata pri uvoženih okužbah. Več kot iz Hrvaške jih je bilo zaradi okuženih maturantov, ki so se vrnili z maturantskega izleta na Krfu, uvoženih iz Grčije. A Hrvaška je šele na tretjem mestu, saj je bilo več okužb uvoženih tudi s Kosova.

Iz Grčije je bilo v prejšnjem tednu kar 42 odstotkov vseh uvoženih okužb, sledi Kosovo s 16 odstotki in Hrvaška z "le" 14 odstotki. Pred Avstrijo so nato še Bosna, Makedonija, Črna Gora in Srbija.

Štiri uvožene okužbe so iz Kirgizije, kar je več kot iz Velike Britanije, od koder so prišle tri okužbe. Po dve okužbi sta bili uvoženi iz Bolgarije in Italije, po ena pa iz Nemčije, Madžarske in Romunije.

V prejšnjem tednu je bilo potrjenih nekaj manj kot tri tisoč okužb (2994), kar je skoraj 40 odstotkov več kot v tednu prej. Kot lahko vidite, je število uvoženih okužb v primerjavi s tednom prej občutno padlo.

Številka uvoženih okužb se ne ujema s skupnim številom potrjenih okužb, saj tisti primeri, za katere ni izpolnjene ankete, niso upoštevani.

Če isti graf pogledamo v odstotkih, je razvidno, da je po več tednih več kot pol potrjenih okužb lokalnih.

Kot lahko vidite s spodnjega grafa, za prejšnji teden manjka še ogromno anket oziroma še niso bile izpolnjene. Te podatke sicer kasneje dodajo v tedensko poročilo.

Če isti graf pogledamo še v odstotkih, je razvidno, da se največ tistih, ki ve, kje je prišlo do okužbe, okuži doma. Sledi zasebno druženje, tistih, ki se okužijo na organiziranih dogodkih pa je skoraj toliko kot takih, ki se okužijo na delovnem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • 71ec01873cb51205e2be0293d47412ebc9012328 08:51 02.september 2021.

    Vse skupej je en velik nateg, okužbe si zmišljuje ISJ in Pomorska fakulteta Piran, ker zgleda dobr služjo posamezniki za prirejanje podatkov! Glavni onesnaževalec podatkov je pa Statistični zavod SLO!

  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 08:27 02.september 2021.

    A so zaračunali davek na uvoz?

  • Avatar Leon
    Leon 08:01 02.september 2021.

    Uvoznik so tudi predstavniki držav na Bledu ,ki se družijo brez mask in zahtevane razdalje katero moramo upoštevati navadni državljani .