Zdravje
59 ogledov

Proti staranju kože in las

suhe slive Shutterstock
Redno uživajte deset živil, ki so polna antioksidantov.

Z leti se stara tudi naše lasišče, prve znake kmalu opazimo na laseh. Ti izgubljajo pigment, se tanjšajo, so morda bolj suhi, lomljivi, konice pa prej razcepljene.

Mladosten videz las si kupujemo z dobro bravo za lase, ki ni agresivna in ki bo naše lase nahrnila. S hrano pa lahko poskrbimo za počasnejše staranje las, lasišča in nasploh kože po celem telesu.

Seznam desetih

Na ameriškem kmetijskem ministrstvu so naredili seznam desetih živil, ki vsebujejo veliko antioksidantov. Živilom so določili točke ORAC, ki pomenijo enoto za vsebnost antioksidantov, za zaščito proti staranju pa bi morali zaužiti med 3.000 in 5.000 točk ORAC.

Veliko antioksidantov vsebujejo suhe slive, v sto gramih je kar 5.770 točk, sledijo rozine z 2.830 točkami, borovnice z 2.400 točkami in sveže jagode s 1.540 točkami. Na seznam se je uvrstila špinača s 1.260 točkami, brstični ohrovt z 980 točkami, brokoli z 890 točkami in rdeča pesa s 840 točkami. Avokado jih ima 782, pomaranče pa 750.

Proti staranju bo veliko pripomogel tudi zdrav način življenja, izogibajte se alkoholu in kajenju, pijte dovolj tekočine in poskrbite za gibanje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.