Zdravje
8929 ogledov

Različica delta plus. Kako nevarna je?

Koronavirus covid-19 laboratorij Profimedia
V Veliki Britaniji se širi nova različica delta seva, ki so jo poimenovali delta+ oziroma AY.4.2.

Za zdaj delta plus ni strokovno prepoznana kot različica, ki bi izzvala zaskrbljenost, kljub temu jo je britanska agencija za zdravstveno varnost prejšnji teden označila kot različico, ki jo pospešeno preiskujejo. 

Razlog za to je dejstvo, da se - kot kaže - ta različica širi še hitreje kot delta oziroma da je še bolj kužna. Za zdaj so jo prepoznali v tridesetih državah, v največji meri v Veliki Britaniji, pa tudi v vzhodnoevropskih državah. Trenutno je v Veliki Britaniji, kjer so to različico sicer zaznali že junija - njen delež okrog 6-odstoten, porast v primerjavi z drugimi različicami pa ocenjujejo na 17 odstotkov. 

V Veliki Britaniji so največ primerov te različice zabeležili pri otrocih, ki so tudi najmanj precepljeni. Za zdaj ne kaže, da bi bila ta različica bolj uspešna pri premagovanju imunosti, ustvarjenje s cepljenjem ali prebolevanjem, kot tudi ne, da bi povzročila težjo klinično sliko. 

Koronavirus covid-19 laboratorij Covid-19 Svet Ameriški obveščevalci objavili poročilo o poreklu virusa Covid-19 Drvimo proti zapiranju? Slovenija Zelo, zelo slabi podatki. Skrbi naraščajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kirka 21:51 30.oktober 2021.

    https://www.cisp.si/2021/wp-content/uploads/2021/08/Odgovor-na-vabilo-NIJZ-cepljenje-18.08.2021-1.pdf

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:32 30.oktober 2021.

    Po kreku je ta kužen najmanj 20 odstotkov bolj od delte. Znanstveniki tega se niso potrdili a Krek verjame Cizelj u z inštituta Baba Vanga ker so tam tako določili, UPS kao izračunali. Butale.

  • PaPajapopi 17:31 30.oktober 2021.

    Delta+ je absolutno nevarna ! ! ! !! Zaradi tega je treba cepiti vse otroke, oziroma otročičke , oziroma že zarodke. Čimprej ! ! ! Čimprej morajo namreč pocrkati in vsi mi z njimi, da bo končno že enkrat mir ...prikaži večir z tem covid sranjem ! ! !