Zdravje
236 ogledov

S to hrano boste res dobre volje

prijatelji Profimedias
Valprojska kislina se kot zdravilo prodaja pod različnimi blagovnimi znamkami. Na široko se uporablja za ublažitev nihanja razpoloženja in kot zdravilo za epilepsijo.

Vsi vemo, da pozitivne misli in dobra volja veliko pripomorejo do zdravja in srečnega življenja. Zato si pogosteje privoščite živila, ki lahko izboljšajo razpoloženje. Ob lepem vremenu pa nikar ne pozabite na gibanje na sončku.

Določene sestavine živil imajo lahko bolj ugodne učinke na naše zdravje, telo in počutje. S pravim izborom živil lahko torej vplivamo tudi na naše razpoloženje.

Tudi omega-3 maščobne kisline 

“V eni od raziskav so več kot 1.700 aromatskih spojin primerjali z antidepresivi, ki se uporabljajo za zdravljene depresije,” opisujejo na Inštitutu za nutricionistiko - Nutrisu. Do sedaj pridobljeni rezultati po njihovih navedbah kažejo na podobnost nekaterih aromatskih spojin z valprojsko kislino, ki je tudi sestavina zdravil, ki vplivajo na razpoloženje.

Opisujejo, da se valprojska kislina kot zdravilo prodaja pod različnimi blagovnimi znamkami. Na široko se uporablja za ublažitev nihanja razpoloženja in kot zdravilo za epilepsijo. “Koristne vplive beležijo še v blaženju migrenskih glavobolov, shizofrenije in še nekaterih drugih bolezni,” pojasnjujejo.

Svetujejo, da za boljše razoloženje uživamo živila, ki vsebujejo omega-3 maščobne kisline  kot so ribe, nekatera rastlinska olja, na primer konopljino, repično in laneno ter kakav in jagodičevje. Vsi ti namreč vsebujejo molekule, ki kažejo pozitivne vplive na počutje. Pozitivno deluje tudi zeleni čaj.

Naj pozitivne lastnosti kakava sicer ne bo izgovor za velike količine čokolade, saj pretirano uživanje sladkarij lahko negativno vpliva na naše razpoloženje. 

“Pri bolnih ljudeh samo uživanje živil, ki naj bi izboljšala razpoloženje, ne more biti nadomestek predpisanim zdravilom,” pravijo. Ljudem, ki jim ni potrebno jemati teh zdravil, pa določena živila ter zdrav življenjski slog v splošnem pripomorejo k boljšemu razpoloženju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.