Zdravje
27940 ogledov

Še en nevaren izdelek na naših policah

Nakupovalni voziček
Če ste prehranski izdelek kupili, ga ne uživajte in vrnite prodajalcu.

Proizvajalec Nutrisslim je iz prodaje odpoklical izdelek muesli Bio Body Cleanse (350g). Glede na rezultate analize vzorcev sezama, ki je sestavina izdelka, so bile ugotovljene presežene vrednosti pesticida etilenoksida.

Rok uporabe izdelka je 18. december 2021. Proizvajalec kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja Nutrisslim.

Za dodatne informacije se potrošniki lahko obrnejo na podjetje, na telefonsko številko 01 56 53 040 ali na elektronski naslov meta.bizjak@nutrisslim.com. Kontaktna oseba je vodja kakovosti Meta Bizjak.

Rakotvoren, vpliva na plodnost 

V septembru je Belgija pri semenih sezama zaznala prisotnost etilen oksida. Etilen oksid se na semenih sezama uporablja kot sredstvo za sterilizacijo v državah, kjer se ta hrana proizvaja, opozarjajo pri NIJZ-ju. 

V EU uporaba etilen oksida pri pridelavi hrane ni dovoljena. Evropska komisija je zato tudi predlagala zakonski ukrep, ki nalaga državam članicam spremljanje vsebnosti etilen oksida v pošiljkah sezama ob uvozu iz tretjih držav. Sprejet je bil tudi dogovor o umiku izdelkov, ki vsebujejo sezam z vsebnostjo etilen oksida nad predpisano vrednostjo. 

Etilen oksid ima genotoksične rakotvorne lastnosti, poleg tega lahko vpliva na plodnost ter živčni sistem, zato predstavlja resno tveganje za zdravje ljudi, še posebej v primeru ponavljajoče izpostavljenosti. 

Nakupovalni voziček Rakotvorno, vpliva na plodnost Zdravje Odpoklic še enega potencialno nevarnega živila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.