Zdravje > Sem s teboj
66 ogledov

dr. ALJA STVARNIK, univ. fipl. fil., spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka

DR. ALJA STVARNIK, univ.fipl.fil., spec.ZDT, Zakonska in družinska terapevtka DR. ALJA STVARNIK, univ.fipl.fil., spec.ZDT, Zakonska in družinska terapevtka
Alja Stvarnik je po izobrazbi diplomirana univerzitetna filozofinja, specialistka zakonske in družinske terapije, družinska mediatorka, doktorica znanosti s področja zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka in supervizorka v edukaciji.

Po naravi sem optimistka in le redko podvomim v dobro naravo človeka. Verjamem v človekov neizmeren potencial po samozdravljenju in možnosti spreminjanja, če le gre, na bolje!

Maja 2017 sem uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo s področja psihološke pomoči neplodnim parom v procesu relacijske zakonske in družinske terapije, ki sem jo od leta 2009 snovala pod mentorstvom terapevtke in profesorice dr. Tanje Repič Slavič na TEOF UL in delavnim mentorstvom dr. med. Martine Ribič Pucelj na oddelku za reproduktivno medicino UKC Ljubljana.

Kot zakonska in družinska terapevtka delujem od leta 2008, ko sem končala specialistični podiplomski program zakonske in družinske terapije pod mentorstvom dr. Christiana Gostečnika in njegove ekipe. Staž sem opravila v letih 2008–2011 v okviru psihoterapevtske pomoči uporabnikov CSD Moste-Polje, Svetovalnica Fužine v Ljubljani, pod mentorstvom socialne delavke in velike filantropinje Nataše Rus. Med leti 2011 do 2014 sem pod okriljem društva LIST pripravljala programe psihološke podpore in terapije posameznikov, posameznic in predvsem parov, ki se soočajo s stiskami zaradi neplodnosti. Od leta 2014 delujem kot strokovna sodelavka in psihoterapevtka na projektu psihoterapija in psihoterapevtske storitve v podjetju Axioma plus d.o.o..   

Dobrobit klientov je moja prva skrb in odgovornost. Prizadevam si zagotavljati visok nivo izvajanja navedenih storitev, pri čemer mi redna strokovna izobraževanja, izpopolnjevanja in aktivna udeležba na domačih in mednarodnih kongresih in izobraževanjih omogočajo izmenjavo dobre prakse in nadgradnjo strokovnega znanja.

Terapije izvajam po modelu relacijske družinske terapije, v delo pa integriram tudi druga pridobljena znanja s področja pozitivne in aplikativne psihologije, čuječnosti, raziskovalnega pogovarjanja, kognitivno-vedenjske terapije. 

Specializacija iz vsebin, vezanih na psihološko spremljanje ob izzivih reproduktivnega duševnega zdravja in neprostovoljno življenje brez otrok, mi pomaga pri organizaciji terapevtskega dela s posamezniki/posameznicami, pari in skupinami, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi.  

Sem aktivna članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS), v katerem sem med leti 2017–2020 delovala v organu častnega razsodišča, in od leta 2015 sem članica Društva za razvijanje čuječnosti.

Terapevtsko delo opravljam pod redno supervizijo dr. Rachel Novšak, zakonske in družinske terapevtke RDT in supervizorke RDT. Pri delu sem zavezana etičnemu kodeksu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in terapevtske stroke.

Moja naloga je, da vam zagotovim zaupen in varen prostor, v katerem bom z vami sočutno in empatično raziskovala vaše doživljanje in bila ob vas pri dosegi vašh ciljev. Pri delu uporabljam formalno in neformalno pridobljena znanja in izkušnje in vas spodbujam, da pridete iz svoje cone udobja in zaživite v odnosih in življenju po svoji meri.

dr. Alja Stvarnik, univ. fipl. fil., spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka 
Psihoterapevtske storitve, Axioma plus d.o.o.
Telefon: 051 326 155
Trg mladinskih delovnih brigad 14, Ljubljana
alja.stvarnik@axioma-plus.com

Www.psihoterapevtske-storitve.si

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.