Zdravje > Sem s teboj
166 ogledov

MATEJA FARIČ SVOLJŠAK, prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike

Mateja Farič Svoljšak Saša Despot
Profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike je po končanem dodiplomskem študiju na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani uspešno končala program Izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije.

Mateja Farič Svoljšak | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po opravljenem izpopolnjevanju je opravljala enoletno stažiranje na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani pod supervizijo dr. Christiana Gostečnika in sodelavcev. Je doktorska študentka zakonske in družinske terapije.

Kot študentka je bila aktivna prostovoljka, kjer je razvila potrpežljivost, moč in voljo pomagati ljudem v stiski. Prav to jo je vodilo na enoletni prostovoljni program v Turčijo, kjer je pomagala in učila na turški šoli otroke z motnjami v duševnem razvoju.

Pri svojem strokovnem delu je pridobila veliko izkušenj na področju dela z otroki s posebnimi potrebami in njihovimi starši, kar je tema tudi doktorske disertacije.

Opravljala je dodatno strokovno pomoč na osnovni šoli kot mobilna specialna in rehabilitacijska pedagoginja ter svetovalno delo z otroki in njihovimi starši. Prav tako je delala kot specialna in rehabilitacijska pedagoginja na osnovni šoli s prilagojenim programom, kjer je poučevala in opravljala naloge razrednika.

Pri strokovnem delu se je srečala z različnimi družinami otrok s posebnimi potrebami. Ob tem je pridobila konkretno izkušnjo težav, s katerimi se srečujejo starši otrok s posebnimi potrebami in se soočila s problematiko starševstva in zakonskih odnosov v družinah.

Pridobila je izkušnje pri delu s področja razvez in ločitev, bolečino ob soočanju smrti bližje osebe ter tesnobo, stresom in najrazličnejšimi stiskami.

Je poročena mati in si pridobiva osebno izkušnjo starševstva.

Izvaja enkratne pogovore, individualne terapije, zakonske/partnerske terapije in družinske terapije.

Mateja Farič Svoljšak, prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, zakonska in družinska terapevtka
Zavod CDT
040 886 402
faricmateja@gmail.com

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ