Zdravje > Sem s teboj
199 ogledov

URŠKA KRANJC JAKŠA, zakonska in družinska terapevtka stažistka

Urška Kranjc Jakša Anže Petkovšek Urška Kranjc Jakša, zakonska in družinska terapevtka.
Urška Kranjc Jakša je po poklicu zakonska in družinska terapevtka in trenutno opravlja staž v okviru Zavoda CTIS – Center za terapijo, izobraževanje in svetovanje, pod redno supervizijo. Je tudi direktorica Zavoda CTIS in predsednica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Po diplomi iz filozofije leta 2004 je poklicno pot začela v mednarodnem okolju v Luksemburgu. Med delom na Evropski komisiji je začela podiplomski študij mediacije na Pravni fakulteti v Hagnu v Nemčiji in ga zaključila z nazivom mediatorka (Master of Mediation).

Po vrnitvi v Slovenijo leta 2013 je opravila podiplomski študijski program izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani, nato pa še enoletni staž na Frančiškanskem inštitutu v Ljubljani. Trenutno je vpisana v doktorski študij iz zakonske in družinske terapije. 

dojenček | Avtor: Pixabay Pixabay
Njeno raziskovanje obsega prezgodnji porod in vzpostavitev navezanosti med materjo in otrokom, predvsem s povezavo materine izkušnje prezgodnjega poroda kot travmatične izkušnje, žalovanjem in navezovanjem stika med materjo in otrokom. Poleg tega se redno udeležuje različnih delavnic, seminarjev, kongresov in predavanj, s katerimi dopolnjuje svoje znanje.

Je tudi mediatorka za družinske zadeve na okrožnem sodišču v Ljubljani in mediatorka, uvrščena na seznam pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Svoje terapevtsko in raziskovalno delo usmerja v področje starševstva, posveča se predvsem mladim mamicam in mamicam s travmatično izkušnjo poroda. Ukvarja se tudi s stiskami posameznikov, parov in družin, ki izhajajo iz različnih travmatičnih izkušenj iz preteklosti (razne zlorabe, nasilje in odvisnosti).

Urška Kranjc Jakša, zakonska in družinska terapevtka stažistka, univ. dipl. filozofinja, Master in Mediation, zakonska in družinska terapija, izpopolnjevanje
ZAVOD CTIS, Center za terapijo, izobraževanje in svetovanje
Področja zanimanja: izgube in travmatični dogodki (zlorabe, nasilje, odvisnosti, ločitev), delo z mladostniki, delo s starši
http://ctis.si/predstavitev/urska-kranjc-jaksa/

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ