Zdravje > Sem s teboj
778 ogledov

URŠKA MIKOLIČ, zakonska in družinska psihoterapevtka – stažistka

Urška Mikolič Anže Petkovšek Urška Mikolič, mag. zakonskih in družinskih študij
Sem Urška Mikolič, mag. zakonskih in družinskih študij ter zakonska in družinska psihoterapevtska – stažistka.

Znanje in izkušnje s področja zakonske in družinske psihoterapije sem pridobivala tekom univerzitetnega študija in v okviru stažiranja na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani. Kot psihoterapevtka delujem v okviru svoje zasebne psihoterapevtske prakse Moja izbira s.p. v Slovenski Bistrici in Ljubljani.

Psihoterapijo izvajam tudi v Zdravstveno-terapevtskem centru v Ljubljani, ki je del Frančiškanskega družinskega inštituta in ga sestavljamo psihoterapevtke, psihiatrinji in klinična psihologinja. Sem članica in generalna sekretarka Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Večino pozornosti na področju samostojnega znanstvenega in terapevtskega raziskovanja namenjam mladostnikom, o katerih raziskujem v strokovnih in znanstvenih prispevkih.

Znanje za delo z otroki in mladostniki pridobivam skozi organizirane strokovne delavnice in kongrese.

Kot psihoterapevtka se v svoji samostojni praksi srečujem z otroki in mladostniki, ki se soočajo z občutki nerazumljenosti, doživljajo strahove (pred vrstniki, šolo), imajo konflikte s starši, sorojenci ali vrstniki, se soočajo s paničnimi napadi in tesnobo, so nagnjeni k samopoškodovanju ali so žrtve različnih oblik zlorab (psihičnih, fizičnih in spolnih).


Urška Mikolič | Avtor: Anže Petkovšek Urška Mikolič, mag. zakonskih in družinskih študij Anže Petkovšek

Otrok ali mladostnik je kot kamenček na obali. Obdan je z drugimi kamenčki, ki so drugačni, večji ali manjši, nekateri bolj svetlih odtenkov, drugi temnejših. Nekateri so zaobljeni, drugi imajo bolj ostre robove. Vsak od njih pa je enkraten in unikaten.

Odrasli smo kot morje, ki objema te kamenčke. Če je morje razburkano, tudi kamenčke premetava po obali, če je mirno, so tudi kamenčki mirni in uživajo, ko jih morje z vsakim valom nežno objame.

Ko je morje razburkano in z vso silo udarja po kamenčkih na obali, slednji s časom spremenijo svojo obliko. Nekateri dobijo bolj gladke robove, drugi se udarjajo drug ob drugega in lahko izgubijo košček sebe. Spet tretji se lahko zlomijo.

Tako morje kot ostali kamenčki na obali pomembno sooblikujejo vsak kamenček posebej. Zato je pomembno, kakšno morje smo in kakšen kamen predstavljamo vsakemu kamenčku.

Urška Mikolič, Moja izbira s.p., mag. zakonskih in družinskih študij, zakonska in družinska psihoterapevtka – stažistka

Lokacija izvajanja psihoterapije:

o   Slovenska Bistrica

o   Ljubljana (psihoterapevtka v Zdravstveno-terapevtskem centru; Frančiškanski družinski inštitut)

-        www.psihoterapija-mojaizbira.si

-        info@psihoterapija-mojaizbira.si

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ