Zdravje
9434 ogledov

Sestri sta se norčevali, da ima "botoks", čeprav je šlo za anafilaktični šok

Splošna bolnišnica Celje Facebook
V Splošni bolnišnici Celje so sprožili interni nadzor.

Na socialnih omrežjih se je razširila objava pacientke, ki je bila po tem, ko je doživela anafilaktični šok prepeljana v Splošno bolnišnico Celje. 

V zapisu je opisala neprimerno ravnanje osebja. Med drugim sta se medicinski sestri, glede na zapis, medtem ko je spala, norčevali iz njenih otečenih ustnic, kar je značilno za alergično sistemsko reakcijo. Ena od sester je glede na pričanje pacientke v "šali" rekla "botoks."

Sistemska alergična reakcija

"Imela sem sicer hudo reakcijo na neznan alergen, kjer mi je močno otekla spodnja ustnica," je opisala pacientka. "Močnejša sestra se je samo zasmejala in rekla: 'Od čebele in ose že ni'. Druga sestra je pripomnila: 'Je pa od luleka'." 

Takrat se je pacientki, kot je zapisala, "dvignil pritisk" in ni mogla biti tiho: "Odprla sem oči, se dokončno zbudila in jima zelo nazorno povedala, kak skrajno neprimeren odnos imajo do vseh pacientov." Prej je namreč slišala, kako sta sestri postopali do pacientov na sosednjih posteljah.

Sestra ji je med drugim odgovorila, da dela po 12 ur, ko pa je o tem spregovorila z zdravnikom, ji ta po njenih besedah "ni verjel". Zaradi ravnanja osebja je pacientka po zapisu sodeč predčasno zapustila zdravljenje, pri čemer je na odpustnici pisalo, da zavrača zdravljenje. 

Poudarja, da ne želi blatiti celotnega zdravstva, a da njene tokratne izkušnje v bolnišnici niso bile dobre. "Želela sem samo deliti svojo travmatično izkušnjo, ki sem jo bila deležna v štirih urah," je še zapisala pacientka. "Moj namen ni linčati ljudi, govorim le o problemu, ki je prisoten že lep čas v zdravstvu, a o njem nihče ne govori. Razumem, da je celotno medicinsko osebje povsod po Sloveniji in svetu trenutno na njihovem maksimumu. Ampak če se izšolaš za to, da se spustiš v zdravstvo in opravljaš tam službo, moraš že iz prve vedeti, da je to delo z ljudmi in ne s predmeti, sploh pa ne na tak način."

SBC: Takšnega vedenja ne odobravamo

V Splošni bolnišnici Celje so z objavo na Facebooku seznanjeni. "Žal nam je, da je imela gospa tako slabo izkušnjo zdravljenja v naši bolnišnici in se zanjo tako njej kot ostalim prizadetim opravičujemo," so zapisali v odzivu. "Takoj, ko smo se z objavo seznanili, smo sprožili interni nadzor in v skladu z izsledki tega nadzora bomo nato ustrezno ukrepali. Ker je gospa tudi uradno vložila pritožbo, jo bomo z zaključkom našega nadzora seznanili po uradni poti. Čeprav se zavedamo, da je medicinsko osebje izčrpano, takšnega vedenja nikakor ne odobravamo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • jakec42 07:42 06.junij 2021.

    Ponoči na urgenci redko vidiš sestro,razen če je kaj nujnega,pojavijo se šele zjutraj,torej le niso tako obremenjene!

  • Avatar crusader666
    crusader666 19:21 01.junij 2021.

    Takih vodenoglavih sester in bratov je v naših bolnišnicah 3/4 in me sploh ne čudi, da se tako obnašajo, saj jim noben bolnik ne upa povedat kar jim gre!!

  • krucefiks 19:16 01.junij 2021.

    ja ti še voljo do življenja vzame,baba zarukana ,še je takih ki jih treba mal kozjih molitvic naučit