Zdravje
89731 ogledov

Slovenija z današnjim dnem ni več varna država

Koronavirus - UKC Ljubljana UKCLJ
Število okužb z novim koronavirusom je spet občutno poraslo.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je bilo včeraj pri nas odkritih 24 okužb. V bolnišnicah se zdravi 14 ljudi, od tega nihče ne potrebuje zdravljenja v intenzivni enoti. Včeraj so na zdravljene sprejeli 5 novih pacientov, tri pa so odpuistili v domačo oskrbo. V Sloveniji je trenutno 223 aktivnih primerov okužb. 

Nove okužbe so včeraj potrdili v Ljubljani (3), Kopru (3), Dravogradu (2), Slovenski Bistrici (2), Krškem (2), Rušah (2), Šentjerneju (2), Vipavi (1), Črenšovcih (1), Novi Gorici (1), Kočevjuv (1), Kamniku (1), Radovljici (1), Piranu (1) in Zrečah (1). 

S tem, ko se je število novih okužb danes povečalo za 24, se je dvignila 14-dnevna incidenca nad 10, natančneje na 10,64. To pa je meja, ki jo je Slovenija postavila, da se države še štejejo za varne. "To pomeni, da moramo sedaj narediti vse, da trend naraščanja novih primerov ustavimo. Če bodo naši primeri stabilni, bomo ostali pri tem, če ne, bomo dodatno ukrepali," je že včeraj na tiskovni konferenci, ko je bilo bolj ali manj jasno, da Slovenija prehaja na seznam rumenih držav, dejal epidemiolog Mario Fafangel.

Slovenija je države razvrstila na tri sezname, zelenega, rumenega in rdečega. Na rdeče seznamu so države, ki imajo 14-dnevno incidenco večjo od 40. Za vse, ki vstopijo v Slovenijo iz držav z rdečega seznama, je obvezna 14-dnevna karantena. 

Na rumeni seznam se uvrstijo države, ki imajo 14-dnevno incidenco večjo od 10. V tem primeru državljan Slovenije ali tujec, ki ima v Sloveniji urejeno prebivališče, ki pride iz rumene države, ki je članica EU ali schengna, ne gre v karanteno. Če slovenski državljan (ali tujec z bivališčem pri nas) pride iz rumene države, ki ni članica EU, pa se mu karantena odredi.

Rdeči, rumeni in zeleni seznam Slovenija Rdeči, zeleni in rumeni seznam držav

Od pojava prvega primera pri nas je za posledicami bolezni covid-19 umrlo 111 ljudi.  Hrvaška plaža Zemljevid Svet Preobrat v dveh dneh, večina hrvaške obale ni več varna

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Avatar Krilestessa
    Krilestessa 01:45 09.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Xmiss.pw

  • Laznivi 22:20 08.julij 2020.

    Zdravljenje covida mora obvezno postati samoplacnisko. Potem bodo tudi butalci prenehali z takimi komentarji kot tukaj zgoraj in sli do nekoga pametnega da jim objasni kaj kovid je in kaj korona je.

  • milan243 21:55 08.julij 2020.

    Nositi evre v CRO to je varno in ne okužit drugih da zopet nosite cekine dol. Tele novice o CRO so že dolgočasne. Rajši kaj povejte kam it pri nas doma samo ne mi omenjat Bleda in Bohinja to je tudi izpeto.