Zdravje
99 ogledov

Slovenska skodelica za zbiranje menstrualne krvi

Slovenska menstrualna skodelica Žurnal24 main
Tudi Slovenke naj bi bile dovzetnejše za tovrstne novosti.

Skodelica za zbiranje menstrualne krvi, pred leti tako imenovani revolucionarni menstrualni pripomoček, za katerega se je napovedovalo, da bo celo zamenjal tampone in vložke, zaenkrat  najbolj navdušuje Angležinje, Američanke in Finke. Kaj pa Slovenke?

Menstrualna zaščita je že nekaj časa prisotna tudi na slovenskem tržišču, vendar je tokrat plod slovenskih inovatorjev: "Sama sem bila jezna na cel svet, ker mi nihče ni povedal, da obstaja rešitev, da greš lahko tudi v vodo med menstruacijo, da za mano v toaleti ne bi smrdelo po razkroju krvi,"  vzrok za uporabo in izdelavo tega izdelka opisuje zastopnica za prodajo Mateja Kalin.

Bo slovenska skodelica nadomestila tampone in vložke

Menstrualna skodelica | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Skupina deklet se je torej odločila, da Slovenkam, ki postajajo dovzetnejše za tovrstne novosti, ponudi še doma oblikovan in izdelan proizvod: "Z menstrualnimi skodelicami in ostalimi higienskimi pripomočki se ukvarjam že devet let in sem na tem področju že skoraj diplomant. Po vseh teh letih se je tudi trend nekako obrnil na bolje, ženske so tudi malce bolj odprte za te stvari. Zato  smo oblikovali svojo skodelico in povezali smo se z lokalnimi tovarnami, kjer smo ugotovili, da Slovenci vendarle znamo nerediti zelo kakovosten in ličen izdelek, na kar smo lahko ponosni," je pojasnila Kalinova. 

In kaj sploh je menstrualna skodelica?

Narejena je iz medicinskega silikona, ki ne draži sluznice, je ne izsušuje in je zato po besedah Kalinove primerna za občutljivo kožo nagnjeno k glivicam ali alergijam.

Kako se jo uporablja?

Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuma in nožničnih mišic, za razliko od tampona, ki ga potisnemo bolj v notranjost nožnice.

Čašico povprečno praznite dva do štirikrat na 24 ur, jo izperete z navadno vodo ali obrišete s primernimi robčki.

Komentarjev 2