Zdravje
349 ogledov

Stavimo, da si ne znate pravilno umiti las

lasje Profimedias
Strokovnjaki svetujejo, da šampon nanašate le na lasišče in ne na konice las. Za vas imamo še več namigov.

Lasje nas včasih ne ubogajo. Za to ponavadi krivimo izdelke za nego las ali lastno nesposobnost. Le peščica pa se jih zaveda, da je za neukrotljive lase zelo velikokrat krivo napačno umivanje las.

Za vas imamo nekaj namigov:

Izogibajte se vroči vodi. Lase si vedno umivajte z mlačno vodo. Vroča voda lase namreč izsuši. Da bi se lasje še lepše svetlikali, jih na koncu umijte še z mrzlo vodo. S takšnim načinom umivanja las se boste izognili nastanku prhljaja.

Šampon ne nanašajte na konice, ampak le na lasišče. Konice se bodo med izpiranjem dovolj dobro oprale, zato ni potrebe, da jim 'trpinčite' še s šamponom. Če imate težave s suhimi konicami, nanje še pred pranjem nanesite balzam, ki jih bo zaščitil.

Manj je več. Varčujte s šamponom. Strokovnjaki pravijo, da naj bo šamponiranje kratko, izpiranje z mlačno voljo pa temeljito.

Izogibajte se dolgim masažam. Se vam lasje hitro mastijo? Imate prhljaj? Izogibajte se masažam in drgnjenju lasišča z brisačo.

Poskusite brez šampona. Obstajajo posebni balzami, ki lase očistijo in jim poleg tega nudijo tudi zaščito. Še zlasti primerni so za osebe, ki imajo suhe lase. Poudarjamo pa, da ne gre za navadne balzame. 

Izberite prave izdelke. Kupite izdelke, ki so primerni za vaš tip las. Če imate mastne lase, ne posegajte po šamponih za suhe lase. Zveni logično, kajne?

Mokri lasje so zelo občutljivi, zato se izogibajte drgnjenju z brisačo, ki lahko povzroči lomljenje las. Poleg tega vam polagamo na lase, da se mokrih las ne lotevate s fenom ali krtačo. Z oblikovanjem pričeske počakajte, da se vsaj malo posušijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.