Zdravje
14909 ogledov

Tako so se v nekaj dneh spremenile razmere pri nas

Testiranje za covid-19 v Ljubljani Profimedia
Delež pozitivnih okužb je precej višji kot pred enim tednom, posledično je višja tudi štirinajstdnevna incidenca na ravni države.

Včeraj je bilo opravljenih 4.442 testov PCR, s katerimi so potrdili 949 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Delež pozitivnih testov PCR tako znaša 21,4 odstotka. Delež pozitivnih okužb je precej višji, kot je bil pred enim tednom, je izpostavila vladna govorka Maja Bratuša

V nekaj dneh se je povprečje števila novih primerov povzpelo, saj smo v primerjavi s tednom prej beležili porast števila novih potrjenih primerov okužb. Sedemdnevno povprečje novih primerov po podatkih NIJZ danes znaša 640, kar je nekoliko več kot včeraj, ko je bilo 632, še dan pred tem pa 606. 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Štirinajstdnevna incidenca na ravni države se je nekoliko povečala in danes znaša 443," je dejala Bratuša. Razmere po regijah ostajajo približno enake. Še naprej je najboljše stanje v obalno-kraški regiji, najslabše pa v zasavski regiji. 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Podobna je slika, ko gledamo podatke o sedemdnevni incidenci. Na ravni države incidenca znaša 213,4. Tudi tu je obalno-kraška regija tista, ki ima najnižjo sedemdnevno incidenco, a je tokrat v primerjavi z včeraj nad 100. 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

V bolnišnicah se zdravi nekoliko manj bolnikov s covidom-19, kot dan pred tem. Zasedenih je 626 postelj, kar je deset manj kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih ostaja 157 bolnikov. Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih skoraj polovico manj bolnikov s covidom-19 kot dan prej, in sicer 42, v domačo oskrbo so odpustili 45 pacientov. Umrlo je sedem oseb. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:36 30.april 2021.

    kako pa da smo potem že skoraj vsi v ru conah? Me prav zanima kakšno število okuženih se bodo izmislili zaradi protestov, ki pa žal sovpadajo z počitnicami in počitnikovanjem, za katere pa je žegn dala vlada.

  • Ender3 13:31 30.april 2021.

    Dokler bo vlada podpirala turistične in delovne migracije, bo stanje temu primerno. Naj se nehajo sprenevedat in smešit, naj končno sprejmejo kakšen proaktiven ukrep. Banda diletantska !

  • srecko4 12:23 30.april 2021.

    Seveda je pozitivnih več,ker je opravljenih tudi veliko več testov .Vsi bi radi na Hrvaško in druge južne države in se zato množično testirajo.Ukrepov pa si tako ali tako ne bodo upali zaostriti,ke potem Hojs ne bo mogel iti plačat ...prikaži večt položnic,Kacin pa spucat bazena.