Zdravje
32 ogledov

Takoj prenehajte s temi navadami

Lasje Profimedias
Z obiskom frizerja ne čakajte predolgo, krtačo pa redno čistite s sodo bikarbono.

So vaši lasje uničeni, suhi, so vaše konice razcepljene in potrebne obiska pri frizerju? Morda ste za uničene lase krivi sami. 

Ne čakajte predolgo

Če se konice vaših las lomijo, ne odlašajte z obiskom pri frizerju. Sčasoma se bodo še bolj lomile, lasje pa bodo zato tanjši. Pojdite k frizerju vsaj enkrat na dva meseca, če si puščate dolge lase, pa ga obiščite na tri do štiri mesece. S skrajšanjem uničenih konic boste prispevali k njihovi obnovi. 

Potrebno je očistiti

Ne uporabljajte starih in uničenih krtač. Svoje pripomočke za lase pa morate tudi redno čistiti, saj se na njih nabirajo bakterije. Enkrat na mesec krtačo razkužite s sodo bikarbono in vodo. Za nekaj minut jo namočite v mešanico, potem jo temeljito sperite. Soda z glavnika odstrani sledove olja in drugih proizvodov, ki jih uporabljate pri urejanju pričeske. 

Izognite se trdim elastikam

Pomembno je, da uporabljate elastiko, ki vaših las ne lomi, medtem ko jih čvrsto zajame v čop. Bodite pazljivi pri sami izbiri elastike, ki naj bo iz mehkih materialov, poleg tega las ne zavežite prečvrsto, saj jih s tem lahko poškodujete. Dolgoročno lahko začnejo zaradi tega izpadati. 

Napačno razčesavanje

Razčesavanje las od korena do konic razporeja maščobo z vrha glave proti konicam, s čimer zmanjšujete možnosti lomljenja.

Ne mokrih las

Ko so lasje mokri, so najobčutljivejši in se najhitreje lomijo, zato bodite takrat še posebno nežni. Če se le da, mokrih las ne razčesavamo.

Ni treba redno menjati šampona

Ni res, da se po dolgotrajni uporabi istega šampona izgubi učinek. Ko izberete primeren šampon, ga uporabljajte dolgo. Njegov učinek bo ostal nespremenjen.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.