Zdravje
532 ogledov

Tega (najbrž) ne veste o laseh

Lasje Profimedias
Sami pogosto ignoriramo majhne težave z lasmi kot je denimo srbeče ali napeto lasišče. Majhne težave pa se ob neukrepanju lahko razvijejo v velike, zato hitro ukrepajte in izkoristite brezplačno diagnozo lasišča v Dercos kliniki za lase.

Lasje so pomemben del naše zunanje podobe, vplivajo na našo samozavest, videz in posredno tudi na samo vedenje, uspeh. Človeka z urejeno pričesko in zdravimi lasmi bomo ob prvem stiku videli drugače kot nekoga z neurejeno frizuro, nekoga z zelo drzno ali nenavadno pričesko oziroma odtenkom las.

Čeprav so lasje in lasišče pomemben del nas, o njih večina ve zelo malo …

Ste vedeli?

Le redke ženske vedo, da je lasišče najbolj občutljivo med menstruacijo. Zato se tedaj za barvanje las ne naročamo pri frizerki oziroma odložimo barvanje las za čas po menstruaciji.

Lasje rastejo rahlo hitreje v toplem vremenu. Toplota namreč spodbudi cirkulacijo in spodbuja rast las. Cirkulacijo spodbudi tudi nežna masaža lasišča, zato si ga redno masirajte. S tem boste krepili tudi lasne korenine.

Mnogi uporabniki balzama za lase nanašajo nepravilno, saj si ga vmasirajo tudi v lasišče. To ni potrebno. Najbolje je, če ga tik ob lasišču sploh ne nanašate, razporedite ga po dolžini las, največ ga dajte na konice.

Tako kot za naše zdravje, lahko tudi za zdravje las in lasišča poskrbimo z zdravo hrano. Med hrano, ki je zelo dobrodošla za zdravje našega lasišča sodijo špinača, jogurt, skuta, oreščki, mleko, ribe, jajca in rdeče meso. Za uničene in suhe lase je najbolje jesti tudi dovolj korenčka.

špinača | Avtor: Shutterstock Shutterstock

 

Pogosto pranje las ni priporočljivo, saj izsuši lasišče in uničuje njegovo naravno zaščito. Idealno bi bilo, če bi lase umivali največ dvakrat tedensko. Sodeč po številnih raziskavah, pa si jih v razvitem svetu umivamo tudi vsak dan ali večkrat na dan. Če si jih že morate umivati vsakodnevno, uporabite nežen krepilni Dercosov šampon z minerali za pogosto pranje las.

Spoznajte svoje lasišče

Žal zelo malo vemo tudi o lasišču, težave pa dolgo ignoriramo, dokler niso te zelo hude. Prav zato so za pri Dercos Vichy za vas odprli pravo Dercos kliniko za lase, kjer lahko hitro opravite brezplačno diagnozo lasišča kar prek spleta.

S svojimi vprašanji se za brezplačen strokovni nasvet lahko obrnete na priznano dermatovenerologinjo dr. med. Sanjo Petek Modrić, ali na Vichyjeve strokovnjake. Odgovorili bodo na vprašanja povezana s težavami z lasiščem, izpadanjem las ali redčenjem las, Vichyjevi strokovjaki pa vam bodo odgovarjali tudi na vprašanja o namenu, sestavi in pravilni uporabi izdelkov Dercos.

Vsi Vichy Dercos izdelki so znani po tem, da so preizkušeni pod strogim dermatološkim nadzorom in imajo za sabo številne klinične študije, ki dokazujejo njihovo učinkovitost. So hipoalergeni in brez parabena, primerni tudi za najbolj občutljivo lasišče. Poleg tega so nežnega in prijetnega vonja, skrbijo za mehke lase ter uravnoteženo lasišče, uporabljajo pa tudi antistatične tehnologije.