Zdravje
13024 ogledov

Teorije o skrivnostnih virusnih okužbah pri malčkih

bolan otrok Profimedia
Ameriški Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) je v petek sporočil, da preiskuje 109 primerov virusnih okužb pri majhnih otrocih, med katerimi je bilo pet mrtvih.

O tem je poročala tudi Indonezija, preiskave pa potekajo med drugim tudi v Veliki Britaniji, kjer je bilo 163 okužb, vendar brez smrtnih primerov.

Večina primerov je pri otrocih, starih do pet let, kar pomeni, da obolenja niso povezana s cepivom proti covidu-19, ker tako mladih doslej še ne cepijo. CDC ima teorijo, da gre za neko vrsto adenovirusa. To je virus, ki med drugim povzroča prehlad.

bolan otrok | Avtor: Profimedia Profimedia

Večina morala v bolnišnico

Okoli 90 odstotkov okuženih otrok je moralo v bolnišnico, pri 14 odstotkih pa je bila potrebna transplantacija jeter. Srednja starost hospitaliziranih je bila dve leti. Študija devetih primerov v Alabami je izključila možnost virusov hepatitis A, B ali C.

Polovica obolelih v ZDA je bila pozitivnih na testu za adenovirus 41, ki ni povezan s hepatitisom. Britanci so ugotovili, da je imelo 70 odstotkov okuženih doma psa in raziskujejo tudi to možno povezavo. Ena od teorij je tudi možnost povezave z okužbo s covidom-19.

Adenovirus tipa 41 Zdravje Novo o skrivnostnem virusu, ki bi nas moral skrbeti
 
Komentarjev 5
  • poku 00:53 08.maj 2022.

    Pozdravljeni Moje ime je Curman Ksenija, stara 70 let in sem trenutno bolna in glede na starost in trenutno zdravstveno stanje želim podariti svoje premoženje. Imam veliko vsoto 600.000 evrov, ki bi vam jo rad dal na razpolago z donacijo, ...prikaži več, da bi lahko opravljali dela dobre volje. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com Prosim odgovori mi

  • bobubob 15:25 07.maj 2022.

    Srednja starost otrok - dve leti. So se pred letom in pol dojili pri uspešno 'cepljenih' mamah ?

  • rd2dmk2 09:00 07.maj 2022.

    jetra.. pa dragi moji.. mal poglejte kaj vse je v hrani za otroke.. pišuka dojenček ne ve da je korenje rdeče, ampak tista zmes , pa rabi dodatno barvo da se ja ve da je tista pešta rdeča in naj ...prikaži več bi predstavljala korenje, kajti korenje ni. in a se kdaj vprašata kako to da je steklenica vode 50 centov, kola pa 60 centov. matr pa obe flasi mata vodo in flašo. in tista kemija in cukr pa stane samo 10 cebtov z vso industrijo zraven. in kdo ima težave. USA. leglo farmacije.