Zdravje
34033 ogledov

To se zgodi, ko zanikovalci virusa pridejo v bolnišnico

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Nasprotniki cepljenja in zanikovalci virusa o zdravnikih na družbenih omrežjih pišejo vse mogoče, da so plačanci, del svetovne zarote, da namerno škodujejo ljudem. A ti ljudje bodisi s hudim potekom covida-19 še niso prišli v bolnišnico, kar je malo verjetno, ali pa se tam spreobrnejo.

Odgovori iz ljubljanskega in mariborskega kliničnega centra kažejo, da zdravljenja ne zavrne nihče.

Zanimalo nas je, ali kdo, ki ga hospitalizirajo zaradi covida-19, zavrne zdravljenje, torej ne želi prejeti določene terapije, zavrne masko s kisikom ali na primer ne dovoli, da ga intubirajo.

"Takšni primeri so zelo redki. Pa še ti zdravljenje zavračajo na začetku, potem pa terapijo praviloma sprejmejo,” so nam povedali v ljubljanskem kliničnem centru.

"Na akutnem covid oddelku smo doslej imeli sporadične primere bolnikov, ki iz različnih razlogov niso želeli intenzivnejšega zdravljenja oziroma zdravljenja, ki smo ga predlagali, ob tem pa so bili razlogi za zavračanje oziroma osebno odločitev proti intenzivnejšemu zdravljenju različni (niso bili le "zanikovalci" virusa)," so odgovorili v mariborskem kliničnem centru. "Z bolniki imamo v procesu zdravljenja partnerski odnos in vsak bolnik lahko zavrne ponujeno zdravljenje. Naša naloga je, da jim ponudimo po dosedanjih dognanjih medicine najboljši način zdravljenja zanj. In v večini primerov se bolniki, ki so morda sprva odklonilni, s predlaganim načinom zdravljenja strinjajo in zaenkrat ob zdravljenju covidnih bolnikov nismo imeli večjih težav z zavračanjem pomoči oziroma zdravljenja," so pojasnili v mariborskem kliničnem centru.

Ogromna večina hudo bolnih zelo verjetno pride v bolnišnice, saj le zelo redki za covidom-19 umrejo izven bolnišnic. Od 175 ljudi, ki so po podatkih NIJZ s covidom-19 umrli v zadnjem mesecu dni, jih je po podatkih covid-19 sledilnika izven bolnišnice umrlo le pet.

Približno 70 odstotkov oseb na intenzivni terapiji je necepljenih.

janez.zalaznik@styria-media.si
 

Komentarjev 99
  • Catherine_Sok 11:08 07.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar MS
    MS 11:02 07.november 2021.

    Mark Parhar glavni teoretik zarote => njegove trditve in razplet: 1) Virusa ni! =>2) Vse je svetovna zarota! => 3) Cepivo je sredstvo za pomor 40% svetovne populacije! => 4) Okužba s corona virusom! => 5) Zbolel z covidom19! => ...prikaži več 6) Zdravljenje s Ivermectinom! => Odhod onkraj mavrice! => 7) Njegovi verniki - antivaxcerji ste na isti poti!

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 23:24 06.november 2021.

    Da si lahko zanikovalec nečesar kar ne obstaja, moraš prvo imeti nekje ta virus na ogled zaostali beliberji. A s"beliber al s"zanikovalec beliberja.

Sorodne novice