Zdravje
81202 ogledov

To so najbolj pogosti simptomi bolezni pri cepljenih

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izbraževanju CZ severna Primorska/Ervin Čurlič Testiranje zaposlenih v vzgoji in izbraževanju
Tako kot se situacija s covidom razvija, tako se spreminjajo simptomi, ki jih bolezen povzroča pri ljudeh.

Ob začetku epidemije je bila eden izmed najbolj pogostih simptomov izguba vonja, zdaj je to komaj deveti najbolj pogost simptom pri okuženih in ki niso bili cepljeni. 

Obstajajo razlike v tem, kako se bolezen razvija pri tistih, ki so prejeli eno ali dve dozi cepiva, tako je pokazala britanska raziskava ZOE COVID-19. Čeprav obstajajo podobosti med simptomi pri tistih, ki so se cepili in pri tistih, ki se niso, so vendarle med njimi razlike. 

Glede na raziskavo so najbolj pogosti simptomi pri tistih, ki se niso cepili: 
- glavobol;
- bolečine v grlu;
- izcedek iz nosu;
- povišana telesna temperatura;
- kašelj. 
Izguba vonja več ni med prvimi petimi najbolj pogostimi simptomi. Zapiranje sape je zdaj komaj na tridesetem mestu. 

Najbolj pogosti simptomi pri tistih, ki so prejeli eno dozo cepiva: 
- glavobol;
- izcedek iz nosu;
- bolečine v grlu;
- kihanje;
- kašelj. 

Najbolj pogosti simptimi pri tistih, ki so prejeli dve dozi cepiva: 
- glavobol;
- izcedek iz nosu;
- kihanje;
- bolečine v grlu;
- izguba vonja. 

Pri tem je omenjena raziskava pokazala še, da so simptomi pri tistih, ki so prejeli obe dozi cepiva, trajali krajši čas, bili so manj intenzivni. 

Covid-19, cepljenje Slovenija Slovenija Covid-19: Krepi se črnogledost glede razvoja dogodkov Cepljenje Covid-19 Svet Cepljenim dodatna dva dneva dopusta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Charles_Segura 14:16 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 10:32 30.julij 2021.

    hm, povišana temperatura ni več omenjena pri cepljenih. ali ni bilo nekoč da je povišana temperatura edini učinkovit način boja telesa prozi virusom ? kaj niso nekoč zdravili tako da se telo prešvicalo ? dons ljudje takoj jemljejo lekadole da ...prikaži večda zbijajo vročino, potem pa tenstajo navaden prehlad celo zimo. ja je hudič, ko ne smeš it bolniško, razen če nis politik, ki te najdejo z roko v kozarcu marmelade..

  • gustl 08:15 30.julij 2021.

    Koga vi to nategujete, najbolj sebe in upam , da vam paše ..ti simptomi so pri vsakem prehladu.... Še vedno mi ni jasno kako je možno, da sem bil vsak dan pri očetu na covid oddelku vsak dan ..in tisti ...prikaži več zdravnik, ki je podpisan pod mojim očetom , ki bi se moral dobiti z mano si je čudežno zlomil nogo ..dovolj je, res je dovolj laži.