Zdravje
81 ogledov

To so pravi razlogi za nastanek prhljaja

bakterije Žurnal24 main
Bodite pošteni. Koliko možnosti bi imela na prvem zmenku, če bi se ji po ramenih nabiral prhljaj? Kaj pa pri razgovoru za službo, nov posel, projekt …

Na srečo obstaja hitra in res učinkovita rešitev za vse oblike prhljaja. Dercos šampon proti prhljaju že po enkratni uporabi pri več kot 90-ih* odstotkih bolnikov v celoti reši težavo. Uporabite ga takoj zdaj, da boste na večernem zmenku že brez prhljaja. Umijte si lase zvečer, jutri vam pred sestankom ne bo treba skrbeti za belo nadlogo.

Neškodljive bakterije

Mikrobiom je skupno ime za različne mikroorganizme, ki tvorijo zaščitno pregrado na površini kože. Ta pregrada ščiti lasišče pred zunanjimi vplivi in skrbi za njegovo zdravje, saj neškodljivi mikroorganizmi med drugim jemljejo prostor in hranila mikrobom, ki bi pri človeku lahko povzročili bolezni. Lasišče je ves čas v stiku s številnimi mikroorganizmi, vendar se ti ne namnožijo, saj morajo tekmovati z neškodljivimi bakterijami mikrobioma, ki so dobro prilagojene življenju na koži.

Vichyjevi strokovnjaki so odkrili, da se v primeru prhljaja poruši ravnovesje celotne sestave mikrobioma. Dercosov šampon proti prhljaju so zato oblikovali tako, da povrne ravnovesje mikrobiomu lasišča in reši naše težave tudi dolgoročno. 

Suhi ali mastni prhljaj

Odvisno od vrste prhljaja, morate izbrati tudi najprimernejši šampon. Poznamo mastni prhljaj, ki je med drugim posledica prekomernega izločanja žlez lojnic. Prepoznamo ga po večjih in debelejših belorumenih oblogah, ki se držijo tako las kot lasišča.

Suhi prhljaj zelo hitro opazijo tudi ostali v naši okolici, saj pada po ramenih v obliki malih belih delcev. Najpogostejši krivec za nastanek suhega prhljaja je uporaba agresivnih kozmetičnih sredstev, pogosto ga spremlja srbečica.

Glede na lastnosti vašega lasišča izberite enega od treh Dercos šamponov, ki vas bodo rešili bele nadloge: Dercos šampon proti prhljaju za normalne do mastne lase, Dercos šampon proti prhljaju za suhe lase in Dercos šampon proti prhljaju za občutljivo lasišče.

Za diagnozo lasišča prek spleta obiščite Dercos kliniko za lase TUKAJ. S konkretnim vprašanjem se lahko obrnete na Vichyjeve strokovnjake in na spec. dermatovenerologinjo dr. med. Sanjo Petek Modrić TUKAJ

* Vir: Lokalna opazovalna študija, 13 dermatologov/130 bolnikov, Hrvaška, Slovenija, Srbija ter Bosna in Hercegovina